Ministerie ondersteunt House of Hospitality met aanjaagsubsidie

Terug naar overzicht

Het Ministerie van OC&W stelt een bijdrage van twee miljoen euro ter beschikking aan House of Hospitality.

House of Hospitality is een publiek-private samenwerking van 24 bedrijven, opleiders en gemeenten in de metropoolregio Amsterdam en richt zich op de gezamenlijke uitdagingen rondom opleiding, training, innovatie, onderzoek en instroom van hospitalitytalent. Het Ministerie van OC&W heeft het samenwerkingsverband aangemerkt als ‘zeer kansrijk’. Minister Bussemaker: ‘De evaluatie van het Regionaal Investeringsfonds was superpositief. Ik zie dit initiatief als een enorme drive voor vernieuwing.’

De cross-sectorale hospitality-arbeidsmarkt staat voor grote uitdagingen. Steeds meer mensen bezoeken de metropoolregio Amsterdam en hospitality heeft dan ook een steeds grotere economische waarde. Instroom, behoud en kwaliteit van de hospitalitymedewerker 2.0 blijven echter achter bij deze economische ontwikkeling. Met de aanjaagsubsidie uit de Regeling Regionaal Investeringsfonds mbo willen de partners mensen enthousiast maken voor een baan in de hospitalitysector, mensen behouden voor de branche en de kwaliteit van de sector verbeteren. Programmamanager John Flierman zei: ‘Het Amsterdamse Proeflokaal is een van hybride omgevingen binnen de samenwerking waar we leren in de praktijk met elkaar vormgeven. We willen in de metropoolregio Amsterdam de komende jaren twaalf of dertien van deze praktijkomgevingen creëren.’

Via learning-on-the-job gaan hospitalitystudenten naar school binnen verschillende partnerbedrijven. Zij leren het brede hospitalityvak in de praktijk, van ervaren praktijkopleiders en betrokken docenten. Via House of Hospitality Lab onderzoeken mbo- en hbo-studenten actuele innovatievraagstukken en is het zelfs mogelijk een eigen bedrijf te starten.

Home Instead Amsterdam is een van de partners en draagt bij met kennis, training en innovatieve arrangementen specifiek over en voor senioren in de stad.

Deelnemende partners: Hotel Casa 400, ISS Nederland BV, Westcord fashion hotel, NH Hotel Group, TUI Airlines, Corendon, KHN afd. Amsterdam, Hotel Van der Valk Sassenheim, Vacansoleil, OLVG, AMC, Home Instead Amsterdam, Het Amsterdamse Proeflokaal, ANVR, Amsterdam Arena, Randstad, Vermaat groep, Amsterdam Marketing, ROC van Amsterdam (mbo), ROC Flevoland (mbo), Hogeschool Inholland (hbo) Hotelschool Den Haag (hbo), Hubertus & Berkhoff Culinaire vakschool (vmbo). De gemeente Amsterdam ondersteunt het initiatief.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.