3 hitte tips die je direct kunt toepassen bij tropische temperaturen!

Terug naar overzicht

Het kwik loopt morgen in Den Haag op tot boven de 30 graden! Een tropische dag die veel mensen met liefde omarmen maar voor veel senioren kan het lastig zijn om het hoofd op een dag als morgen koel te houden, terwijl dat juist zo belangrijk is om bijvoorbeeld uitdroging te voorkomen. Vandaag delen we daarom graag 3 tips die je als familielid, CAREGiver of mantelzorger direct kunt toepassen om uitdroging te voorkomen!

Verandering van smaak

Bij senioren is het dorstgevoel verminderd waardoor zij vaak te weinig drinken. Op normale dagen kan dit al een uitdaging zijn maar op hele warme dagen is het een noodzaak om voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen. Verandering van smaak kan helpen om meer te drinken denk aan een smoothie of tomatensap. Is voldoende drinken toch lastig? Je kunt eventueel ook vla of ijs aanbieden. 

Drinkmomenten bij dementie

Bij senioren met dementie kan het lastig zijn om extra drinkmomenten in te lassen. Soms kan het helpen om simpelweg een grotere beker te geven zodat de senior onbewust toch meer drinkt. Probeer het drinkmoment ook zo positief mogelijk te houden. Misschien kun je iets feestelijks bedenken zodat het drinkmoment soepeler verloopt? In één van de boeken van Ruud Dirkse over dementie vertelt hij dat een partner ontdekt dat zijn vrouw met dementie beter drinkt als ze proosten. Inmiddels proosten ze iedere dag meerdere keren.

Verkoeling

Houd de warmte buiten door ramen en gordijnen overdag gesloten te houden. In de avond is het juist goed om de ramen open te zetten zodat de koelere lucht de woonruimte ventileert. 

Pas de kleding aan en kies voor luchtige en natuurlijke materialen zoals katoen. Wanneer je toch graag even naar buiten wil doe dit dan niet op het heetst van de dag, kies voor een comfortabele schaduwplek in de tuin of de directe woonomgeving en verwen de senior door bijvoorbeeld een verfrissend voetenbadje te maken.

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.