Het is vandaag Wereld Alzheimer Dag

Terug naar overzicht

Het is vandaag Wereld Alzheimer Dag! Bij Home Instead Thuisservice Den Haag weten we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven ontwikkelen, zeker wanneer het gaat om de kennis op het gebied van dementie. 

Niet voor niets zijn we als Home Instead Thuisservice Den Haag verbonden aan het Netwerk Dementie Haaglanden van de Stichting Transmurale Zorg. Met elkaar hebben we als doel om samen zorg te dragen voor de continuïteit en kwaliteit van zorg voor cliënten met dementie en hun mantelzorgers. Meer focus op de mens met dementie en minder op de patiënt: dat is de gedeelde ambitie van zorgpartijen binnen de regio Haaglanden als het gaat om dementiezorg.

Home Instead Thuisservice gaat partnership aan met Alzheimer Nederland!

Naast onze lokale verbondenheid aan het Netwerk Dementie Haaglanden heeft Home Instead Thuisservice zich op 7 september verbonden als partner aan Alzheimer Nederland. Het gezamenlijke doel is de wederzijdse bijdrage aan het aanbieden van informatie en ondersteuning aan mensen met dementie en hun betrokken mantelzorgers en tevens ook aan de CAREGivers van Home Instead. Om zo de kwaliteit van persoonlijke aandacht en ondersteuning voor mensen met dementie continu en proactief te optimaliseren. 

Kennis is het enige dat meer wordt als je het deelt

Door Home Instead en Alzheimer Nederland te verbinden als partners kunnen we samen nog meer van betekenis zijn. En dat is hard nodig want op dit moment zijn er circa 290.000 mensen met dementie. Over 20 jaar is dit aantal verdubbeld naar meer dan een half miljoen. Het creëren van bewustwording is één van de belangrijke pijlers binnen de partnerovereenkomst.

Gelijke kernwaarden

Binnen het partnerschap zijn er veel raakvlakken aanwezig. Het partnerschap stelt ons in staat om nog meer bij te dragen aan de kwaliteit van leven met dementie. De kracht van het partnerschap ligt in de gelijke kernwaarden zoals deskundigheid, de persoonlijke benadering en aandacht en service centraal stellen. Het aantal senioren neemt toe en daarmee ook het aantal mensen met dementie. Met een krachtige, inhoudelijke samenwerking gaan we de komende jaren actief samenwerken om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren.

Heeft u als mantelzorger vragen met betrekking tot dementie?

We geven regelmatig de kosteloze cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor mantelzorgers. Interesse? Stuur ons een e-mail op info.denhaag@homeinstead.nl

Bij ons gaat het om u!


Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.