Klantcoördinators Home Instead Thuisservice Den Haag doen kennis op tijdens het Dementie Congres!

Terug naar overzicht

Bij Home Instead Thuisservice Den Haag weten we als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven ontwikkelen, zeker wanneer het gaat om de kennis op het gebied van dementie. 

Want hoewel er al veel bekend is over dementie is er ook nog zoveel te leren! Onze klantcoördinator Lonneke van Breukelen vertelt dan ook graag haar ervaring.

‘Op 21 maart had ik het genoegen om samen met mijn collega’s en 400 andere zorgprofessionals deel te nemen aan hét Dementie Congres, in de ReeHorst in Ede, vertelt Lonneke enthousiast.’

Dementie en het brein

‘Niemand minder dan Prof. dr. Erik Scherder gaf ons een leerzame presentatie met als titel ‘Dementie en het brein’ waarbij de vergelijking werd gelegd tussen het brein van de gezonde mens en het brein van iemand met dementie. Ontzettend interessant!

De macht der gewoonte

‘Na Erik Scherder was het de beurt aan Gerke de Boer. Gerke heeft ons in de vorm van een workshop geleerd hoe je met dementie kan omgaan door simpelweg gebruik te maken van gewoontes.’

Palliatieve zorg bij dementie

‘Na een goed verzorgde lunch was het tijd voor de 2eworkshop, ‘Palliatieve zorg bij dementie’ door Marijke Tonino (arts palliatieve zorg). Waarbij we leerden over dementie tijdens de laatste levensfase.

De kracht van het delen van kennis

Het was een bijzondere dag boordevol informatie en tips om het leven van iemand met dementie nog beter te begrijpen. Informatie die wij als klantcoördinator delen met onze CAREGivers zodat zij de kennis in de praktijk kunnen toepassen!

Heeft u vragen met betrekking tot dementie?
We geven regelmatig de kosteloze cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor mantelzorgers. Interesse? Stuur ons een e-mail op info.denhaag@homeinstead.nl

Bij ons gaat het om u!

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.