Samen fietsen verleden tijd? Door de duobike in te zetten brengt onze CAREGiver Monic daar verandering in

Terug naar overzicht

Samen fietsen, het klinkt misschien simpel, maar het zijn juist deze alledaagse activiteiten die pas echt gemist worden wanneer het uitvoeren hiervan niet meer haalbaar is. 

Als Home Instead Thuisservice Den Haag is onze missie om het leven van de senior zo comfortabel mogelijk te maken. We beschikken over CAREGivers die zich met hart en ziel inzetten voor ‘onze senioren’. Ze denken verder en doen er alles aan om het onmogelijke toch mogelijk te maken. 

Toen CAREGiver Monic van Leeuwen kennis kreeg van het leenconcept dacht ze meteen aan één van haar klanten.

Monic: ‘Meneer is niet meer in staat om zelfstandig te fietsen, maar wat zou hij ervan genieten om dit samen te doen. Na overleg met zijn kinderen heb ik de fiets voor zaterdag 6 april bij de Burcht gereserveerd. Samen met ‘mijn meneer’ ben ik een rondje gaan fietsen langs voor hem bekende plekken. Zijn ouderlijke woning bijvoorbeeld. Het was zo bijzonder om te zien hoe het ophalen van dit soort herinneringen hem blij maakte. Na afloop hebben we nog een ijsje gegeten op het terras bij Luciano. Mensen zoals hij doen dit soort gewone dingen bijna nooit meer. Ik heb hem dan ook alleen maar zien glunderen. Het was geweldig!’

Wil je zelf ook gebruik maken van de DUOBIKE? 

Vanaf de feestelijke opening op 20 maart 2019 kan de DUOBIKE worden geleend door minder mobiele inwoners van Wassenaar. Er kan telkens voor een dagdeel (ochtend, middag of avond) worden ingetekend, via de receptie van De Burcht (070-5152255). Een bevestigingsmail (receptie@deburchtwassenaar.nl) en het overmaken van een vrijwillige bijdrage (minimaal 1 cent) voor de kosten van onderhoud is vereist. Nadere details zullen nog worden bekendgemaakt op de website van DUOBIKE, klik hier!

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.