Home Instead Thuisservice Ede-Wageningen

De uitdaging is om invulling te geven aan de wens van onze klanten om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Samen met ons team en onze klanten gaan wij aan de slag zodat zij op hun eigen wijze hun leven kunnen leiden.

Mijn schoonmoeder van 88 jaar wil thuis blijven wonen, in haar eigen huis waarin ze is geboren en waar haar leven zich voor een groot deel heeft afgespeeld. Thuis blijven samen met haar hond is haar grootste wens.

Dit gevoel is sterker geworden toen haar zus door dementie in een verpleegtehuis terecht kwam. Na elk bezoek aan haar zus gaf ze aan dat zij niet zo haar laatste jaren wil doorbrengen.
De angst om ook aan deze ziekte ten prooi te vallen is groot bij mijn schoonmoeder, ook omdat ze 7 jaar geleden al eens een herseninfarct heeft gehad.

Inmiddels merk ik dat mijn schoonmoeder fysiek en psychisch achteruit gaat. Haar grootste angst wordt mogelijk toch werkelijkheid. De dagelijkse dingen zoals opstaan, wassen, de hond uitlaten en koken kost veel meer moeite en de laatste tijd vergeet ze telkens meer.

In gesprekken heeft zij aangegeven dat zij meer ondersteuning en begeleiding nodig heeft, ze is angstig, eenzaam en voelt dat het alleen thuis niet meer gaat.

Door de CAREGivers van Home Instead is het voor mijn schoonmoeder mogelijk om zelfstandig te blijven wonen in haar eigen vertrouwde thuis.  De CAREGivers Carla en Johan zijn haar vaste CAREGivers geworden en komen wanneer dit haar het beste uitkomt, om samen met haar en de hond zo normaal en prettig mogelijk thuis te blijven wonen. Op deze wijze is haar grootse wens in vervulling gegaan, dit geeft ook voor ons als mantelzorgers een heel waardevol gevoel.

Dit is slechts maar één voorbeeld. Het vinden van lichtpuntjes en geluksmomenten voor onze klanten en het persoonlijk contact geeft ons de motivatie en de voldoening om nog veel meer wensen in vervulling te laten gaan.

Robert Mullink