Hoe dementievriendelijk ben jij?

Terug naar overzicht

Het maken van een wandeling, het bezoeken van een winkel of een andere openbare gelegenheid. Voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Voor mensen met dementie is het dat allesbehalve. Uit onderzoek blijkt dat een belangrijk bijkomend gevolg van dementie is dat mensen ook in een maatschappelijk isolement komen.

Ze voelen zich onbegrepen. De besluiteloosheid of de minder duidelijke manier van communiceren van mensen met dementie kan in de praktijk leiden tot onbegrip bij anderen. Veel mensen weten niet hoe ze hiermee om moeten gaan en zo ontstaan onnodige communicatieproblemen.

Een lastige situatie zeker wanneer je beseft dat op dit moment zo’n 260.000 mensen een vorm van dementie hebben en dat dit aantal naar verwachting zal oplopen tot 538.000 mensen met dementie in 2040.

Vanuit Home Instead Thuisservice weten we dat het essentieel is om met elkaar te bouwen aan een dementievriendelijke omgeving. We dragen graag bij aan de ‘Samen Dementievriendelijk’ campagne van de overheid. Zo hebben we een workshop ontwikkeld voor personeel van bedrijven en openbare instellingen. Wij trainen de medewerkers hoe ze gedragskenmerken van iemand met dementie kunnen herkennen, hoe daarmee om te gaan en hoe hierop te reageren, zodat zowel de medewerker als degene met dementie zich meer veilig en op zijn gemak voelt.

Werk jij voor een bedrijf? Of weet je misschien een onderneming die hier graag gebruik van zou willen maken.

Neem contact op met de vestiging bij jou in de buurt. We bieden de workshop kosteloos aan.