Fijne paasdagen: 5 tips voor activiteiten

Terug naar overzicht

Het is Pasen! De paasdagen zien er ook in 2021 iets anders uit. Maar met het gezin gezellig brunchen en eieren zoeken kan nog steeds. En we zijn natuurlijk creatief in het bedenken van dingen we wél kunnen ondernemen. Home Instead Thuisservice inspireert je graag met een aantal ideeën voor een geslaagd paasfeest. Allemaal activiteiten waarmee je een glimlach tovert op het gezicht van de meeste senioren. Ben je mantelzorger? We hopen jou ook te inspireren met deze 5 tips!1. Ga lekker naar buiten
Het is voorjaar en de eerste blaadjes verschijnen weer aan de bomen. Wandelen is nu heerlijk. Bovendien hebben we in Nederland veel prachtige bossen en parken. De meeste senioren genieten enorm van wandelingen in de natuur. Zeker nu de lente net is begonnen en we de afgelopen maanden veel binnen hebben gezeten. Probeer drukke plekken te vermijden. De ANWB geeft hier een aantal handige tips voor.

2. Eieren beschilderen
Pasen en eieren horen bij elkaar. Van gekookt, tot gepocheerd en gebakken. Gekookte eieren beschilderen is een activiteit die leuk is voor kinderen en stiekem ook voor volwassenen. Laat je kinderen of kleinkinderen een paar extra eieren beschilderen voor opa of oma en breng deze op een van de paasdagen langs. Samen schilderen of opeten kan natuurlijk ook, eventueel via een digitale verbinding.

3. Paaseieren verstoppen
De meeste chocolade paaseieren eten we al in de weken voor Pasen. Toch blijft het verstoppen van paaseieren een leuke traditie. Veel families verstoppen tientallen chocolade paaseitjes, die kinderen en kleinkinderen gaan zoeken. Ga je vandaag of morgen op bezoek bij opa, oma of een naaste waar je voor zorgt? Vergeet niet om paaseieren mee te nemen en er zelf een aantal te verstoppen.

4. Kijk een paasfilm of The Passion
Als het geen weer is om naar buiten te gaan dan is er altijd nog genoeg aanbod aan leuke films en tv-programma’s. En, hoewel het er minder zijn dan tijdens de kerstdagen, zijn er ook echte paasfilms. Denk bijvoorbeeld aan de speelfilms The Passion of the Christ, Peter Rabbit of tekenfilm Hop. Het evenement en televisieprogramma The Passion heeft dit jaar in Roermond plaatsgevonden en is terug te kijken via onder andere NPO Start.

5. Leer en speel online een spel
We hoeven tegenwoordig niet meer fysiek bij elkaar te zitten om toch samen een spel te spelen. Online is er een enorm aanbod aan leuke spelletjes. Sommige speel je alleen, bij andere spellen kun je een andere speler uitnodigen. En ook voor senioren zijn genoeg spellen interessant en gemakkelijk te spelen. Online Rummikub bijvoorbeeld, of Klaverjassen.

Wij wensen je vrolijke paasdagen!