Zo kunt u in actie komen in de week tegen eenzaamheid

Terug naar overzicht

Van 1 oktober tot en met 8 oktober is de tiende editie van de Week tegen Eenzaamheid. Er is dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In het verlengde van het motto ‘Kom erbij!’ worden verschillende activiteiten georganiseerd door heel Nederland.

De Week tegen Eenzaamheid draagt bij aan het doorbreken van het taboe op eenzaamheid. Want hoewel veel mensen zich alleen voelen in hun eenzaamheid zijn zij dat allesbehalve. Meer dan een miljoen mensen voelen zich erg eenzaam. Vanuit Home Instead Thuisservice zien wij dagelijks de negatieve gevolgen van eenzaamheid onder senioren. Het is tijd voor verandering, tijd voor actie!

Maak het verschil met deze tips

  • Zoek het dichtbij huis. U kunt iemand steunen zonder expliciet eenzaamheid bespreekbaar te maken. Nodig u buurman of buurvrouw af en toe uit voor een kopje koffie.
  • Vindt u het ongemakkelijk om zomaar aan te bellen? Grijp de weersomstandigheden aan als excuus om aan te bellen en te vragen hoe het ermee staat en of er hulp gewenst is.
  • Iedereen wordt graag aangesproken op zijn kracht. Doe een beroep op de ander, misschien kan de buurman u juist helpen. Denk bijvoorbeeld aan advies m.b.t. de tuin.
  • Ga eens langs bij een zorginstelling en vraag of er behoefte is aan iemand die komt voorlezen of aan iemand die mee kan gaan met een wandeling. 

Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken!