CAREGiver Anneke

De kracht van CAREGiver Anneke

Terug naar overzicht

Pretogen

4 Jaar geleden ontmoette ik hem voor het eerst en er was gelijk een klik. Pretogen, altijd vrolijk en duidelijk in wat hij wilde, ondanks zijn ziekte van Alzheimer.

Samen op avontuur

Zijn dochter trouwde? Dan samen met hem een mooi pak kopen en ook mee naar de bruiloft. Samen naar de voetbalwedstrijden van zijn club, oude bekenden opzoeken bij de tennisclub waar hij jarenlang getennist had, verjaardagsfeestjes met taart en bitterballen voor hem organiseren en met kerst samen dineren. Fietsen op een duofiets en op bezoek bij die paar familieleden die hij nog had.

Samen genieten

Hij verhuisde naar een woonzorgcentrum omdat hij verder achteruit ging. Lopen en praten werden steeds moeilijker maar zijn pretogen en hang naar ‘’avontuur’’ bleven. Dus in de rolstoel taxi naar de voetbalwedstrijden, fietsen met de rolstoelfiets, samen muziek luisteren en Toon Hermans filmpjes bekijken.

Afscheid

Hij werd terminaal en vorig jaar in december toen ik hem bezocht, overleed hij in mijn bijzijn. Samen met de verpleging mocht ik hem wassen en zijn mooie pak aantrekken dat ik 4 jaar geleden samen met hem kocht voor de bruiloft van zijn dochter.

Dankbaar

Ieder jaar in december denk ik weer met weemoed maar ook met dankbaarheid terug aan hem. Dankbaar voor de mooie ‘’avonturen’’ die wij samen hebben meegemaakt.


Ik heb de mooiste baan van de wereld!