Home Instead Thuisservice gaat partnership aan met Alzheimer Nederland!

Terug naar overzicht

Het is officieel!  Met trots delen we het nieuws dat Home Instead Thuisservice het partnership aan gaat met Alzheimer Nederland. Een prachtige mijlpaal die we in Wereld Alzheimer Maand graag bekendmaken. Als specialist op het gebied van dementie zien we dagelijks de gevolgen van deze ziekte bij senioren maar ook de onwetendheid en het onbegrip vanuit de omgeving. Dat moet en kan ook anders.

Op 7 september heeft Home Instead Thuisservice officieel de partnerovereenkomst met Alzheimer Nederland ondertekend. Het gezamenlijke doel is de wederzijdse bijdrage aan het aanbieden van informatie en ondersteuning aan mensen met dementie en hun betrokken mantelzorgers en tevens ook aan de CAREGivers van Home Instead. Zo kan de kwaliteit van persoonlijke aandacht en ondersteuning voor mensen met dementie continu en proactief geoptimaliseerd worden.

Door Home Instead en Alzheimer Nederland te verbinden als partners kunnen we samen nog meer van betekenis zijn. En dat is hard nodig want op dit moment zijn er circa 290.000 mensen met dementie. Over 20 jaar is dit aantal verdubbeld naar meer dan een half miljoen. Het creëren van bewustwording is één van de belangrijke pijlers binnen de partnerovereenkomst.

Raakvlakken
Binnen het partnerschap zijn er veel raakvlakken aanwezig. De kracht van het partnerschap ligt het in de gelijke kernwaarden, zoals deskundigheid, de persoonlijke benadering, aandacht en service,  centraal stellen. Het aantal senioren neemt toe en daarmee ook het aantal mensen met dementie. Met een krachtige, inhoudelijke samenwerking gaan we de komende jaren actief samenwerken om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren.

“Met veel trots kondig ik het waardevolle partnerschap aan tussen Alzheimer Nederland en Home Instead Nederland. In dit partnerschap versterken we elkaar in het creëren van een uniek online bijscholingsprogramma via dementie.nl. Zo dragen we samen bij aan nog betere zorg voor mensen met dementie.’’

- Gerjoke Wilmink, Directeur-bestuurder Alzheimer Nederland

Hoe het beter en anders kan
Zowel Home Instead als Alzheimer Nederland hebben een rijke geschiedenis en oorsprong in denken ‘hoe het beter en anders kan’. Via het platform dementie.nl gaat Home Instead met Alzheimer Nederland de samenwerking aan om een actueel en vernieuwend bijscholingsprogramma op te zetten. Naast het huidige opleidingsprogramma voor CAREGivers van Home Instead, waar omgaan met dementie een belangrijk onderdeel van is, wordt er gekeken naar een verdere aanvulling met verdieping op specifieke thema’s.

“In dit partnerschap zie ik onze gemeenschappelijke gedrevenheid om dichtbij mensen met dementie en hun naasten te staan en hen met alle mogelijkheden die er zijn te ondersteunen in hun dagelijks leven”.

– Otto Mak, Directeur Home Instead Nederland

Daarnaast streven Home Instead en Alzheimer Nederland in de samenwerking naar goede zorg en ondersteuning thuis voor mensen met dementie en hun dierbaren b.v. in de vorm van het aanbieden van passende informatiepakketten om ieder te voorzien van betrouwbare informatie. Home Instead draagt tevens bij aan de tweejaarlijkse peiling ‘dementiezorg’ waarbij wensen en behoeften onder mantelzorgers in Nederland gepeild worden.

Home Instead start het partnerschap met de deelname, van maar liefst meer dan 100 medewerkers  van verschillende Home Instead vestigingen, aan 2bike4alzheimer. Deze  fietstocht die op 18 september 2021 plaats vindt, steunt het onderzoek naar preventie, diagnose, behandeling van -  en betere zorg voor mensen met dementie.

Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs, samenwerkingspartners en collectanten, werken zij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dit met één doel voor ogen: vooruitgang. Op álle terreinen. Samen het verschil maken. En dat is heel hard nodig want het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende 20 jaar naar een half miljoen.

Een toekomst zonder dementie. Dat is waar we het voor doen, met elkaar, iedere dag opnieuw.

Meer weten over dementie?
Breng eens een bezoek aan dementie.nl het platform van Alzheimer Nederland. Je vindt hier naast informatie en tips ook een forum waar je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.