Memories on the Move

Terug naar overzicht


In Nijmegen zijn mijn moeder en haar broers opgegroeid. Ik ben hierheen verhuisd om voor haar en mijn oom te zorgen zonder de stad of wie dan ook echt te kennen. Terwijl hun wereld kleiner werd, deed de mijne dat ook.

Maar tijdens mijn uurtjes hardlopen ontdekte ik de vele gezichten van deze prachtige stad en regio en haar gevarieerde natuurlijke en culturele erfgoed. Deze verkenningen brachten me weer in contact met het leven om me heen, met de mensen en hun verhalen.

En door foto’s die ik onderweg maakte te delen met mijn moeder en oom, drijven herinneringen aan vervlogen tijden en nooit vertelde verhalen over hun jeugd soms boven. Dit maakt het een gezamenlijk avontuur vol speciale momenten ook al kunnen zij niet met me meelopen.

“Zonder mensen om hun verhaal te vertellen, is een pad slechts een lijn die achterblijft.”

Robert Moor, auteur van On Trails
Tijdens de afgelopen maanden is voor veel mensen de wereld kleiner en geïsoleerder geworden. We hebben allen gevoeld hoe onmisbaar contact met elkaar, natuur, cultuur en onszelf is.

Memories on the Move is een lopende verkenning en viering van gezamenlijke momenten, herinneringen en verhalen.

Wat is jouw verhaal?

Ik nodig je uit om je favoriete plek of pad te delen en waarom het betekenis voor je heeft, in de vorm van een foto met korte tekst, quote of gedicht.
Het kan Nijmegen zijn of waar dan ook ter wereld.

De verhalen worden gemarkeerd op een verhalenkaart, zodat we alle favoriete plekken en momenten kunnen verkennen en de wereld met elkaar kunnen verbinden.
Je kunt hier het project en bekijken (Engelstalig).

Doe mee!
Ik ben van plan om op 29 mei in 15-20 uur de 107 km route rondom Nijmegen te lopen en je kunt me volgen met een live tracker. Mijn idee is om 3 uur ’s ochtends te starten zodat ik hopelijk eind van de middag terug ben. Ik volg deze fietsknooppuntenroute zodat je me makkelijk kunt vinden en eventueel kunt komen aanmoedigen. Of je kunt me virtueel vergezellen vanaf waar je maar wilt;-)

Laat me weten als je op de hoogte wilt blijven van dit project, evt route wijzigingen, mijn voorbereiding en hoe je kunt aansluiten of ondersteuning kunt bieden op 29 mei.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.