Thuiszorg, maar dan anders!

Een vertrouwde plek

Naast de zegeningen van het ouder worden, krijgen senioren ook te maken met beperkingen. Dan is ondersteuning gewenst en soms noodzakelijk, vooral als iemand minder zelfredzaam is of problemen heeft met de gezondheid. In zulke situaties is het fijn als de juiste mensen voor je zorgen, in je eigen vertrouwde woonomgeving. Onze CAREGivers maken dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat u niet alleen langer thuis kunt blijven wonen, maar dat u zich ook bij hen op uw gemak voelt en de dingen kan blijven doen die voor u belangrijk zijn.

Bij ons gaan uw welzijn en welbevinden daarom vóór de zorg die wij leveren. Daar bedoelen we mee dat er ons alles aan gelegen is dat u zich prettig en veilig voelt, in uw eigen woonomgeving en in de nabijheid van betekenisvolle anderen. Maar altijd zoals u dat wenst! Onze CAREGivers zoeken altijd samen met u naar de meest passende oplossing met ondersteuning als:

  • Metgezelschap (individuele begeleiding)
  • In & Om Huis (praktische ondersteuning)
  • Persoonlijke Verzorging

In de praktijk gaat het meestal om een combinatie van ondersteuning en zorg. Juist de combinatie van persoonlijke aandacht, praktische ondersteuning en persoonlijke verzorging maakt onze dienstverlening uniek. Onze CAREGivers zijn allen ervaren en goed opgeleide professionals die werken vanuit het hart en hun werk steeds afstemmen op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Metgezelschap: samen nuttige en ook leuke dingen doen

Wanneer u ondersteuning nodig heeft of gewoon behoefte aan gezelschap, dan is het fijn als dit door iemand gebeurt waarbij u zich op uw gemak voelt. Ook al heeft u  ondersteuning en zorg nodig, wij begrijpen dat dit moet gebeuren op de manier zoals u dat wenst. Een persoonlijke klik en een goed contact met uw CAREGiver is dan belangrijk. Onze CAREGivers kunnen zowel gezelschap bieden als uw metgezel zijn. Wij noemen dat ‘metgezelschap’, iemand die er voor u is, die luistert en de dingen doet die u belangrijk vindt.

Bij Metgezelschap kunt u bijvoorbeeld denken aan: samen (een deel van) de dag doorbrengen, samen wandelen, een spelletje doen, een goed gesprek voeren, herinneringen ophalen, buitenshuis een activiteit ondernemen, bezoek aan familie en vrienden, begeleiding en vervoer naar afspraken of bij winkelen, organiseren en herinneren aan afspraken, een luisterend oor bieden, samen bewegen, bereiden van maaltijden.

Metgezelschap kunt u direct aanvragen, klik even op de knop “vestigingen” bovenaan in deze website.  Als u meer wilt weten over de tarieven, klik dan hier.

In en om huis

Wilt u uw huis op orde houden, maar lukt u dit niet meer alleen? Dan bieden wij met  ‘In & Om Huis’ de juiste ondersteuning. Onze CAREGivers zijn er niet om u het werk uit handen te nemen. Ze doen dat alleen als het niet anders kan of als u dat echt wilt. Zij doen met u samen de dagelijkse dingen zoals u dat altijd gewend bent. Op uw manier en in uw tempo. Want het is tenslotte uw huis en u bent degene die er woont. En het mooie is dat door het zelf bezig zijn uw conditie en spierkracht toeneemt en uw balans en evenwicht beter wordt. Bij In & Om Huis kunt u bijvoorbeeld denken aan: licht huishoudelijk werk zoals hulp bij wassen en strijken,  verschonen van linnengoed en bed opmaken, organiseren en schoonhouden van kasten, boodschappen doen, samen tuinieren, hulp bij administratie, hulp bij telefoon, computer en sociale media.

Ondersteuning voor In & Om Huis kunt u direct aanvragen, klik even op de knop “vestigingen” bovenaan in deze website. Als u meer wilt weten over de tarieven, klik dan hier.

Persoonlijke verzorging

Vooral bij persoonlijke verzorging is het moeilijk wanneer je afhankelijk wordt van anderen.  Het is ingrijpend om ondersteuning te accepteren bij het wassen en douchen, aankleden, eten en drinken en toiletgang. In dergelijke situaties gaat het vooral om respect, waardigheid en eigen regie. Onze CAREGivers werken zorgvuldig en met toewijding, leren u goed kennen en verzorgen u vanuit uw voorkeuren en behoeften.

Bij Persoonlijke verzorging kunt u bijvoorbeeld denken aan ondersteuning bij: eten en drinken, wassen, douchen en baden, opstaan of naar bed gaan, het uitzoeken en aantrekken van kleding, persoonlijke verzorging, incontinentie, lopen, cognitieve problemen, herinneren aan medicatie, ’s nachts aanwezig zijn.

Persoonlijke verzorging kunt u direct aanvragen, klik even op de knop “vestigingen” bovenaan in deze website. . Als u meer wilt weten over de tarieven, klik dan  hier.

Eigen bijdrage

Binnen de Wlz betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van de Wlz eigen bijdrage is afhankelijk van uw zorg situatie en inkomen. Op de site van het CAK kunt u meer lezen over de eigen bijdrage en met de eigen bijdrage rekenhulp de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.

Ontvangt u (binnen uw modulair pakket thuis) tot maximaal 20 uur zorg per maand, dan betaalt u de minimale eigen bijdrage mpt van € 23,80. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een korting op uw eigen bijdrage (de mpt-aftrek). Lees meer over de eigen bijdrage Wlz modulair pakket thuis op de site van het CAK.

Binnen de Wmo betaalt u in de meeste gevallen ook een eigen bijdrage. Voor 2020 is deze Wmo eigen bijdrage gemaximeerd op € 19,00 per maand. Lees meer over de eigen bijdrage Wmo op de site van het CAK.

REALISATIE WEBSITE ANEKIO