Over ons

"Onze dag is goed als we voor anderen iets kunnen betekenen."

Home Instead Thuisservice bevordert het welzijn van ouderen en verhoogt de kwaliteit van leven, ook wanneer lichamelijke en geestelijke achteruitgang het leven moeilijker maakt. Die doelstelling is mij uit het hart gegrepen.

Ik was en ben al jarenlang zelf mantelzorger: Vooral van de ervaring met mijn schoonmoeder, die Alzheimer had, heb ik veel geleerd. Toen ze nog thuis woonde, kreeg ze twee keer per week twee uur thuisbezoek van twee verschillende dames. Dat accepteerde ze niet. “Elke keer moet ik voor zo’n mevrouw weer koffie zetten”, zei ze, “en dan moet ik ook nog met haar praten, terwijl ik niet weet waarover ik het moet hebben.”

De klant centraal

In situaties als die van mijn schoonmoeder kan Home Instead Thuisservice het verschil maken. Wij gaan uit van de klant. De klant zelf, maar ook hun kinderen of mantelzorgers geven aan wat plezier brengt en samen ontdekken we wat echt helpt. We kijken verder. Kan de warme maaltijd die om 12.00 uur wordt geserveerd en pas om 14.00 uur koud nauwelijks wordt gegeten, ook om 18.00 uur worden aangeboden? Dat staat niet in onze taakomschrijving, maar dat zit de CAREGivers in de genen. Niet voor niets kijken we heel nauwkeurig welke CAREGiver bij welke klant past. De klant bepaalt zelf wanneer, door wie en welke ondersteuning hij wil genieten. Dat staat hoog in ons vaandel geschreven en is uitgangspunt van onze dienstverlening: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dat is waar wij voor staan. Ik ben ervan overtuigd dat mijn schoonmoeder, tegen lagere kosten, met ondersteuning van haar kinderen én Home Instead langer had kunnen blijven wonen in haar vertrouwde omgeving, die haar zo dierbaar was.

Rob Noldus, franchisenemer Home Instead Thuisservice Rotterdam B.V.

Onze missie is er toe bij te dragen dat u zich goed voelt in uw eigen woonomgeving, in de nabijheid van betekenisvolle anderen. Ondersteuning thuis blijkt in veel gevallen effectiever dan zorg in een verzorgings- of verpleeghuis.

Onze medewerkers bieden u persoonlijke aandacht en betekenisvolle ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. Wij bieden daarbij begeleiding bij de dagelijkse activiteiten in en om huis en assistentie bij uw persoonlijke verzorging.

Onze diensten

Financiering

Het vinden van de juiste weg binnen alle wet- en regelgeving is voor de meeste mensen geen eenvoudige opgave. Wij kennen inmiddels die wegen en helpen u graag bij het vinden van een passende oplossing en hoe deze gefinancierd zou kunnen worden. Geheel vrijblijvend kunnen we met elkaar in gesprek gaan; dat kan bij u thuis of bij ons op kantoor.

Onze dienstverlening kan op verschillende manieren gefinancierd worden. Hierbij alvast een aantal mogelijkheden op een rij:

  • Voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) zijn wij gecontracteerd voor de gemeenten Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Binnen de gemeente Rotterdam hebben wij contracten afgesloten met Aafje en Stichting Humanitas;
  • Voor de Wlz (Wet langdurige zorg) heeft u een indicatie nodig die afgegeven wordt door het CIZ. Wij zijn gecontracteerd door het zorgkantoor, waardoor u, wanneer de indicatie is afgegeven, niet meer lastig gevallen wordt met administratieve handelingen en facturen;
  • Vanuit de Zvw (Zorgverzekeringswet) kunt u veelal een indicatie krijgen voor Persoonlijke Verzorging. U heeft toestemming van uw zorgverzekeraar nodig om ons in te zetten;
  • Ook zijn er klanten die ons particulier betalen, vaak in aanvulling op gefinancierde zorg;
  • Heeft u een indicatie uit de Wmo, Zvw of Wlz dan kunt ook beslissen dit in een Pgb (Persoonsgebonden budget) om te zetten.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.