Actuele vacatures

Manager Opleidingen (32-38 uur)

Wil jij als opleidingsprofessional aan de slag bij dé trendsetter in de thuiszorg? Breng jij leren en ontwikkelen graag naar een hoger niveau? En vind je het leuk om strategie en visie te vertalen naar realisatie en jouw innovatieve ideeën tot uitvoering te brengen? Dan is deze vacature van Manager Opleidingen bij Home Instead Nederland in Heemstede iets voor jou!

Home Instead maakt het mogelijk dat mensen langer en prettiger thuis kunnen blijven wonen. Ouderenzorg moet anders en kan ook anders. Maar dan moet je als organisatie anders durven denken, anders durven zijn en tegen de stroom in durven gaan. Er is behoefte aan vernieuwing, daadkracht en klantgerichtheid. 

Wat is jouw uitdaging als Manager Opleidingen?

Als Manager Opleidingen is het jouw doel om de ambities van Home Instead te vertalen in (strategische) doelen op het gebied van leren en ontwikkelen. Je werkt vanuit datgene wat het beste past bij de uitgangspunten van de organisatie en niet vanuit de geëigende wegen van standaard zorgopleidingen.

Je gaat aan de slag met het maken en uitvoeren van het landelijke opleidingsplan en het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties, gericht op blended leren. Je hebt oog en aandacht voor een goed leerklimaat en de implementatie van vernieuwende leervormen, die bijdragen aan de ontwikkeling van CAREGivers & Supportteams. 

Je komt terecht in een gedreven team met de ambitie om te blijven ontwikkelen. Er heerst geen eindeloze overlegcultuur en hierdoor kun je snel schakelen en doorpakken. Dit komt goed van pas, want je bent van A tot Z betrokken bij de werkzaamheden..

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

 • Opleidingsactiviteiten voor CAREGivers & Supportteams ontwikkelen, organiseren, implementeren en borgen in een jaarplan.
 • E-learning portal implementeren, gericht op blended learning. 
 • De kwaliteit van externe kennispartners, trainers en leveranciers handhaven en borgen.
 • Marktontwikkelingen en initiatieven van samenwerkende partners signaleren, onderzoeken en hierop anticiperen. 
 • Je coördineert het trainingsprogramma voor nieuwe franchiseondernemers en je bent betrokken bij de uitvoering hiervan.
 • In overleg met Field Support sterk je de franchiseondernemers in het lokale opleidingsbeleid. 

Wat heeft Home Instead jou zoal te bieden?

 • Goed salaris van € 3.700 – € 4.500 bruto per maand o.b.v. 38 uur.
 • 8% vakantietoeslag.
 • Een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en een goede pensioenregeling.
 • Een laptop en telefoon van de zaak.
 • Uitdagende en afwisselende functie voor 32 tot 38 uur.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden binnen een innovatieve en groeiende organisatie.
 • Veel ruimte om je eigen ideeën tot werkelijkheid te laten komen.
 • Niet te vergeten: een team van ambitieuze en enthousiaste professionals dat alles doet voor de beste klant- en medewerkersbeleving!

Wie ben jij?

Je bent een ondernemende, verbindende en vakbekwame teamspeler met een

eigentijdse visie op leren en ontwikkelen, en op de dynamiek in het zorglandschap. Als strategisch denker weet je strategie te vertalen naar operatie, waarbij je kunt goed schakelen tussen deze niveaus. Je hebt een commerciële en dienstverlenende instelling en je bent communicatief en sociaal vaardig. Ook signaleer je als ‘generator van vernieuwing’ manieren van opleiden die aansluiten bij de behoeften van de doelgroep.

Daarnaast:

 • heb je een afgeronde hbo-opleiding in de richting van bedrijfskunde, onderwijskunde of HRM;
 • heb je minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • heb je affiniteit met zorg en onderwijskunde;
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal mondeling en schriftelijk;
 • begrijp je de verhoudingen tussen de franchisegever en franchiseondernemer en weet je hier een goede positie in te nemen;
 • ben je ervan overtuigd dat dit de manier van zorg is die je je naasten toewenst;
 • woon je op maximaal drie kwartier reisafstand van Heemstede.

Waar ga je werken? 

Home Instead Thuisservice is in 2011 opgericht als particuliere thuiszorgorganisatie voor senioren. We zijn begonnen met niet-medische dienstverlening op particuliere en PGB basis. In 2016 is Home Instead uitgebreid met gecontracteerde Wmo zorg en vanaf 2017 met gecontracteerde Wlz zorg. Met onze kernwaarden ‘Geef vertrouwen, Maak het verschil, Vanuit je hart’ laten we dagelijks zien dat er veel oplossingen zijn om langer thuis te blijven wonen. We kijken naar wat er wél mogelijk is.

Inmiddels is Home Instead een franchiseorganisatie met 37 zelfstandige franchise vestigingen verspreid over heel Nederland. Zij krijgen van ons, de franchisegever, ondersteuning op het gebied van opleidingen, automatisering, marketing, bedrijfsvoering, personeelsbeleid, benchmarking en inkoop van middelen en diensten. Bij Home Instead Nederland werken we voortdurend aan verdere ontwikkeling en versteviging van de franchiseformule en dienstverlening. 

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Is dit de baan die jij zoekt? Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info.franchise@homeinstead.nl. Solliciteren kan t/m 13 oktober a.s. Heb je vragen over de vacature en/of organisatie? Neem dan gerust contact op met Marloes van den Berg of Kim van der Meer (backoffice support bij Home Instead Nederland) via 023 82 00 912 of info.franchise@homeinstead.nl. Of kijk op www.homeinstead.nl.

REALISATIE WEBSITE ANEKIO