Jojanneke Dieterman; Klantcoördinator

Terug naar overzicht

Over Jojanneke

Ik ben Jojanneke Dieterman, ik woon in Drachten samen met mijn vriend en onze zoon. Ik woon dus mooi centraal binnen ons werkgebied.

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de HBO-V en ik ben daarna aan het werk geweest in ziekenhuis Nij Smellinghe op de afdeling Interne/oncologie. Hierna ben ik in de functie van wijkverpleegkundige gerold en heb ik gewerkt als wijkverpleegkundige van 2014 t/m 2020. Ik merkte dat ik als wijkverpleegkundige elk jaar meer verplichtingen kreeg om zorg af te schalen en er meer een plafond kwam binnen de Zorg Verzekeringswet. Ik had niet meer het gevoel dat ik de cliënten kon ondersteunen op de manier die hij of zij graag zou willen.

Functie binnen Home Instead Thuisservice Friesland Zuid-Oost

Binnen Home Instead Friesland Zuid-Oost ben ik werkzaam als Klantcoördinator. Als Klantcoördinator heb ik diverse werkzaamheden. Ik krijg zorgvragen binnen via verschillende schijven, denk hierbij aan casemanagers, wijkverpleegkundigen en huisartsen. Ik neem dan contact op met de familie en plan een intakegesprek. In dit gesprek vertel ik wat Home Instead voor organisatie is en wat voor ondersteuning wij kunnen bieden. Het mooiste aan mijn rol vind ik dat wij de ondersteuning volledig afstemmen op de klant of mantelzorger, in dit gesprek gaan we samen kijken hoe we ondersteuning kunnen inzetten. Wanneer de zorgvraag duidelijk is, ga ik op zoek naar een geschikte CAREGiver. Dit is altijd een vast persoon die bij de klant past. Met de CAREGiver heb ik dan een kennismakingsgesprek bij de klant en bij een wederzijdse klik gaan we starten met de ondersteuning. Ik monitor het hele proces, heb veel contact met de familie hoe de zorg verloopt en ook met de CAREGivers. Wanneer er iets veranderd moet worden kunnen we snel schakelen. Hierbij hebben we ook regelmatig contact met de thuiszorgorganisaties en casemanagers. Ik neem als Klantcoördinator alle administratieve lasten op mij zodat de CAREGiver er ook daadwerkelijk helemaal voor de klant kan zijn.

Ervaring binnen Home Instead Thuisservice Friesland Zuid-Oost

Ik vind het werken bij Home Instead geweldig. Ik haal er ontzettend veel voldoening uit omdat je de zorg volledig kan aanpassen aan de wens van de klant. De reacties die we ontvangen van de klant en familie zijn zo positief, dan weet je waar je het allemaal voor doet. Ik denk ook dat wij als supportteam laten zien aan de CAREGivers dat we het echt samen doen. De werksfeer is daarom ook heel prettig en open. Alles is bespreekpaar en we denken altijd mee.

Ik ben nu precies een jaar werkzaam bij Home Instead Thuisservice en heb in dit jaar al ontzettend veel mooie casussen meegemaakt. Je merkt dat je echt iets kan betekenen voor de mensen en dat is heel waardevol. Het mooiste van mijn functie vind ik toch echt het contact met de mensen, in gesprek gaan wat er nodig is en hoe we dit kunnen neerzetten, eventueel samen met thuiszorg. Samenwerken in de zorg is zo ontzettend belangrijk en zouden we graag nog veel meer willen uitbreiden. Wij zijn helemaal klaar voor nog veel meer van dit soort gesprekken!

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.