Bij Home Instead Thuisservice staan we klaar om u te begeleiden en te adviseren in het complexe landschap van wetten en financieringen gericht op zorg thuis. We denken graag met u mee.

De dienstverlening van Home Instead kan worden gefinancierd vanuit de Wlz of Wmovia  zorg in natura of met een Persoonsgebonden Budget (PGB)Hiervoor moet u beschikken over een zorgindicatie. Als u interesse heeft in onze dienstverlening, maar niet goed weet of en welke indicatie u nodig heeft, welke zorg geschikt is voor uw thuissituatie of hoe u de diensten kunt afnemen, neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen. Graag informeren wij u op basis van uw persoonlijke situatie over de diverse mogelijkheden.

Maakt u geen aanspraak op een zorgindicatie? Geen zorgen, particuliere bekostiging is ook mogelijk. Neem gerust contact op met een vestiging in de buurt voor meer informatie over de kosten.

Bent u aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis, Interpolis of ProLife? Dan kunt u ook gebruikmaken van onze diensten voor mantelzorgondersteuning. Afhankelijk van de hoogte van uw aanvullende verzekering heeft u recht op een maximum aantal uren dienstverlening.

Eigen bijdrage Wlz/Wmo

Binnen de Wlz betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van de Wlz eigen bijdrage is afhankelijk van uw zorgsituatie en inkomen. Ontvangt u tot maximaal 20 uur zorg per maand, dan betaalt u de minimale eigen bijdrage mpt. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een korting op uw eigen bijdrage (de mpt-aftrek). Op de website van het CAK kunt u meer lezen over de eigen bijdrage en met de eigen bijdrage rekenhulp kunt u de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.

Binnen de Wmo betaalt u in de meeste gevallen ook een eigen bijdrage. Lees meer over de eigen bijdrage Wmo op de site van het CAK.

Afspraken

Wij maken altijd vooraf heldere afspraken met u over het aantal uren en de periode van ondersteuning en leggen dit vast. Dan weet u altijd precies waar u aan toe bent. Als u op enig moment behoefte krijgt aan meer of minder ondersteuning, dan wordt dit in overleg met u aangepast.

Omzetbelasting

Als u onze diensten afneemt op basis van een zorgindicatie, dan hoeft u hierover geen btw te betalen. Heeft u geen zorgindicatie, dan zijn wij verplicht 21% btw in rekening te brengen.

Facturering

Facturering vindt achteraf plaats op grond van het aantal uitgevoerde uren dat is afgesproken in het contract.

Geen wachttijden

Voor de dienstverlening van Home Instead Thuisservice gelden geen wachttijden.

Onze klanten geven ons een 9.3

Elk jaar laten wij een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek doen, en ook dit jaar zien we dat onze klanten enorm blij zijn met de dienstverlening van Home Instead. Daarnaast gebruiken wij Zorgkaart Nederland om tevredenheid te monitoren.

Plaats een review Bekijk de resultaten