De 5 beste zomerse uitstapjes voor senioren

Terug naar overzicht

De zomer is in volle gang en we kunnen weer wat meer uitstapjes maken. Dat is niet alleen prettig voor kinderen en jongeren tijdens de vakantie, ook veel senioren gaan er graag op uit. Bij mooi weer een paar uurtjes de deur uit is een welkome afwisseling. Dit geeft nieuwe gespreksstof en herinneringen. Wij delen graag onze 5 tips voor de beste zomerse uitjes met senioren!

 1.     Een bezoek aan de kust

In onze mooie regio hebben we het geluk dat de zee nooit ver weg is. Een bezoek aan de kust haalt bij senioren vaak herinneringen naar boven. Zij gingen vroeger waarschijnlijk regelmatig naar het strand. Liggen op een strandbedje is echt niet nodig. Wandelen langs de boulevard en ergens koffiedrinken is al een welkom uitje.

 2.     Een museum bezoeken

Wil je een senior verrassen met een museumbezoek? Het Teylers museum in Haarlem is het eerste en oudste museum van Nederland. De vaste collectie is een reis door de geschiedenis op allerlei vlakken. Een leuk uitje voor veel senioren.

 3.     Een terrasje pakken of ijsje eten

Bij lekker weer is het soms al genoeg om even naar buiten te gaan voor een drankje op een terras of het eten van ijsje. In Haarlem vind je in de Grote Houtstraat Garrone, het Italiaanse schepijs staat bekend als één van de beste adresjes voor ijs in de stad. 

 4.     Bezoek een kinderboerderij

Het kan eindelijk weer, boerderijen zijn open! Een rondje wandelen door een kinderboerderij ervaren veel senioren als een leuk uitstapje. Bovendien zijn de paden rolstoelvriendelijk, wat het gemakkelijk maakt voor mensen die in een rolstoel zitten. Hier vind je een overzicht van alle kinder- en stadsboerderijen in Nederland.

 5.     Een film kijken in de bioscoop

Op echt warme dagen kan een bezoek aan de bioscoop juist prettig zijn, want daar is aangename verkoeling door airconditioning. Senioren komen meestal niet meer zo vaak in de bioscoop en alleen al daarom kan het een ideaal uitje zijn. 

Wij wensen iedereen een fijne zomerperiode!

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.