Dementiemonitor: voor mensen met dementie en mantelzorgers

Terug naar overzicht

Wat vind je als mantelzorger belangrijk? Hoe ervaar je de zorg voor jouw naaste? Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Iedere twee jaar voert Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een groot onderzoek uit onder mantelzorgers. 

 

Als partner van Alzheimer Nederland en als specialist op het gebied van dementie moedigt Home Instead dit onderzoek graag aan. Door het gesprek aan te gaan en de wensen en behoeften in kaart te brengen kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de wereld van morgen er mooier uitziet. Met als doel om de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren. Voor mantelzorgers en voor senioren met dementie. Met de resultaten van dit onderzoek vraagt Alzheimer Nederland ook aandacht voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook helpen de resultaten om advies te geven over de verbetering van regionale dementiezorg.

Meedoen aan de Dementiemonitor?
Net als voorgaande jaren probeert Alzheimer Nederland zoveel mogelijk respondenten te vinden voor de Dementiemonitor. Helpt u ook mee? Als u mantelzorger bent van iemand met dementie, kunt u de vragenlijst zelf invullen. Of u kunt uw naaste met dementie vragen de vragenlijst in te vullen.

Link direct naar de vragenlijst: https://q.crowdtech.com/INf6FoWo-0ezIORcJnlGVw?DM=1

De Dementiemonitor loopt tot en met 30 juni 2022. Daarna worden de resultaten geanalyseerd en vervolgens verspreid via rapporten, factsheets en infographics. De onderzoeksresultaten vormen belangrijke input voor de belangenbehartiging voor mensen met dementie en mantelzorgers.

Samen voor een toekomst zonder dementie
Alzheimer Nederland zal de uitkomsten ook delen met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. 


Met als doel om de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren. Door meer onderzoek gaan we samen voor een toekomst zonder Dementie.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.