Gamechanger i.c.m. dementie

Terug naar overzicht

Ruim 280.000 mensen hebben dementie. Dit aantal zal alleen maar stijgen. Dementie is niet te genezen. Vaak wordt er gekeken naar de beperkingen die dementie met zich meebrengt. Bij Home Instead hebben wij een andere kijk op ouder worden. Er is juist vaak nog veel wél mogelijk. 

Met de juiste ondersteuning, van een vast gezicht. Met geduld en aandacht. De CAREGivers van Home Instead zijn specialisten op het gebied van dementie. Zij zijn specifiek getraind om goed te kunnen inspelen op de individuele behoeften van mensen met dementie. Als vast gezicht, brengen zij structuur en regelmaat aan in het dagelijks leven bij de senior thuis. Juist het vaste gezicht zorgt ervoor dat er wederzijds een band kan worden opgebouwd en de ondersteuning goed kan aansluiten op de persoonlijke wensen.

 

Het belang voor de juiste ondersteuning thuis is groot. Zeker bij dementie.  
Dementie veroorzaakt schade in de hersenen, waardoor de hersenen de informatie niet meer goed kunnen verwerken. Het gevolg? Zowel lichaam als geest gaan achteruit. 

Nog steeds is de onwetendheid rondom dementie groot. Zelfs in de zorg waardoor senioren niet altijd de best passende ondersteuning ontvangen. Dit moet en kan ook anders! 

Met een andere kijk op ouder worden. Dat begint al bij tevreden medewerkers. Medewerkers die werken vanuit het hart. Met de ruimte om zich te ontwikkelen op het gebied van dementie. Om zo de senior thuis zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en de mantelzorger even te ontlasten. 

 

 

Home Instead heeft in samenwerking met mantelzorgers en wetenschappers het trainingsprogramma ‘Alzheimer’s CARE’ ontwikkeld. Deze training biedt de CAREGivers de juiste handvatten om op een rustige en liefdevolle manier met verschillende situaties om te gaan. Waarbij de regie altijd bij de senior blijft liggen. Ook wanneer de situatie uitdagender is. Vanuit een vertrouwensband is er vaak nog veel wel mogelijk. Zeker met de inzet van creativiteit zoals muziek of beweging.  

Benieuwd wat Home Instead in jullie situatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met de dichtstbijzijnde vestiging. Het Supportteam staat graag klaar om jou als mantelzorger, u als senior of jullie als familie vrijblijvend te adviseren.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.