Home Instead Amstelland vergroot zelfstandigheid senioren

Terug naar overzicht

(PERSBERICHT)
Op 15 maart 2017 start Gerard Bakker zijn eigen Home Instead Thuisservice vestiging voor senioren in de regio Amstelland. De kern van het Home Instead concept is persoonlijke aandacht die, met deze nieuwe vestiging, wordt geleverd aan senioren in de regio Amstelland. Home Instead levert een wezenlijke bijdrage aan de oplossing voor het vergrijzingsprobleem in de wereld. CAREGivers van Home Instead Thuisservice zorgen ervoor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig, gezond en onafhankelijk in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen. De vestiging van Gerard Bakker is de 16e franchiseonderneming van Home Instead in Nederland.

CAREGivers (zorgverleners) van Home Instead Thuisservice bieden ‘metgezelschap’, hulp in & om huis en persoonlijke verzorging. De ondersteuning die wordt verleend is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de specifieke individuele wensen van de klant en zijn of haar omgeving, zoals persoonsgerichte hulp in de laatste levensfase, begeleiding bij dementie en andere chronische ziekten. Voor haar diensten zoekt Home Instead Amstelland nog gemotiveerde CAREGivers.

Eigen onderneming

Gerard Bakker vertelt: ‘voor mij zijn vrijheid en onafhankelijkheid heel belangrijke waarden. Ik geloof dat mensen het gelukkigst zijn als ze zelf aan het roer staan van hun leven. Zelf de touwtjes in handen hebben. Ook als ouderdom en zelfstandig wonen nieuwe uitdagingen stellen. Bij mijn eigen 84-jarige moeder zie ik hoe belangrijk persoonlijke aandacht en activiteit zijn in het leven van een senior. In mijn vorige werk ging het mij altijd allereerst om de mens en de persoonlijke relatie. Dit is precies waar het bij Home Instead ook om gaat. Met vaste CAREGivers betekenisvolle relaties met de klant opbouwen en zorgen dat zelfstandig wonen mogelijk blijft.

Zo ondersteunen wij niet alleen de klant, maar ook de dierbare naasten. Mijn doel is om het welbevinden van de klant te vergroten. Ik vind het daarom belangrijk dat de klant zelf bepaalt hoe wij kunnen ondersteunen. Onze dienstverlening gaat uit van de persoonlijke wensen van de klanten. Zij bepalen welke ondersteuning nodig is, op het gewenste moment en door de CAREGiver die zij zelf willen! Wij zijn er voor u! Van 1 uur per week tot 24 uur per dag, 7 dagen in de week’.

Zo lang mogelijk thuis

Uit onderzoek blijkt dat zowel de thuis- als uitwonenden betere zorg willen. Meer persoonlijke en langdurige aandacht, zorg op het moment dat het hen uitkomt én een eigen inbreng over de zorg die ze nodig hebben. Om de kosten van zorg terug te dringen zet de overheid sterk in op het zo veel en zo lang mogelijk thuis laten wonen van ouderen. Verzorgings- en verpleeghuizen verdwijnen grotendeels; alleen senioren met een hoge zorgvraagindicatie komen nog voor dergelijke opvang in aanmerking.

Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice is een niet-medische dienstverlener voor senioren. Home Instead Thuisservice Nederland maakt onderdeel uit van Home Instead Senior Care, ’s werelds grootste dienstverlener op dit gebied en actief lid van the World Dementia Council. Ruim 65.000 professioneel getrainde CAREGivers in twaalf landen verlenen jaarlijks ruim 50 miljoen uur dienstverlening aan (voornamelijk) ouderen. Home Instead Thuisservice Nederland heeft zeventien vestigingen waarvan twee eigen en vijftien franchise.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.