Klantcoördinator Gerdien Wilbrink bij Home Instead Apeldoorn

Terug naar overzicht

“We proberen te zorgen voor de best passende CAREGiver bij onze klant”

Gerdien Wilbrink is klantcoördinator bij Home Instead Apeldoorn. Met bijna 30 jaar ervaring in de zorg is ze een aanwinst voor het supportteam. “Ik heb gewerkt als doktersassistente en verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen. Maar ook in de thuiszorg en de laatste jaren op een PG-afdeling in een verzorgingshuis. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan. De overstap naar Home Instead is een logische. Een prachtige organisatie, die niet medische zorg levert, zoals iedereen dat zou willen hebben. Deze functie past me als een jasje.”

“Als een zorgvraag bij ons binnenkomt, proberen we snel te schakelen om de zorg te leveren. Dat kan als er een indicatie is vanuit de Wmo of Wlz. Maar er zijn ook zorgverzekeraars die vanuit een aanvullend pakket mantelzorgondersteuning (deels) vergoeden. Is er geen indicatie, dan huur je ons in op particuliere basis.

Structuur en houvast is belangrijk voor onze klanten, die vaak een vorm van dementie hebben. Tijdens een intakegesprek is snel duidelijk wat iemand nodig heeft en welke CAREGiver bij die klant past. Mijn ruime ervaring om situaties in te schatten komt daarbij van pas. Dat betekent: goed luisteren, doorvragen op wat er misschien niet gezegd wordt en aansluiten bij wat de klant wil. Soms is dat lastig, omdat iemand geen hulp wil. Het liefst heb ik een zoon, dochter of vertrouwd persoon bij het gesprek. Dat ik weet wie hij of zij is, waar ze blij van worden om zo persoonlijke zorg te bieden.”

Liefde voor kunst
“Laatst was er een klant met een grote liefde voor kunst. Overal hingen prachtige schilderijen. Een van onze CAREGivers heeft op de kunstacademie gezeten. Ze kwam zijn huis binnen en herkende de schilderijen aan de muur, er was meteen die klik. Daar word ik heel blij van. Als die connectie er is, dan zorgt dat voor fijne passende zorg. Door gedeelde interesses ontstaan dan vaak mooie en dierbare gesprekken.” 

Aansluiten bij de ander
“In mijn werk ben ik jarenlang gewend geweest, om altijd aan te staan. Standaard met een pieper op zak. Het was een grote ommekeer toen ik de overstap maakte naar een geriatrische afdeling in een verpleeghuis. Ik had ik geen ervaring met mensen met een dementie achtergrond, maar leerde een andere dimensie van zorg kennen. Dat ik bij ze mocht zitten om te praten. Dit bleek goed bij me te passen. Ik had het geduld om aan te sluiten bij wat de ander nodig heeft. Om ze in actie te krijgen of juist rustiger. Door die verbinding win je het vertrouwen. Dat is ook wat CAREGivers doen. Het lukt niet altijd om allerlei activiteiten te ondernemen, dan is het voldoende om er op dat moment te zijn. Daarnaast zijn ze vaak ook ondersteunend voor de mantelzorger om diegene te ontlasten.”

Persoonlijke zorg
“Toen mijn tante een functie zag bij Home Instead Apeldoorn, was ik meteen enthousiast. Met een 9,5 score op Zorgkaart Nederland weet je, dat ze heel goed aansluiten op de wensen van de klant. Ik heb meteen gesolliciteerd. Dit is een organisatie waar ik graag onderdeel van wil zijn. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Voor de locaties Apeldoorn en Zwolle hebben we een fantastisch supportteam met klant-, service en CAREGivercoördinatoren. Ons team overlegt veel en regelt de best mogelijke oplossing. Ik vind dat een heerlijke manier van werken en we leren veel van elkaar. Als het kan neem ik de CAREGiver mee tijdens het intakegesprek. Gaat dat goed, dan kan de zorg meteen van start en blijft deze collega bij de klant. Onze zorg is heel persoonlijk en daarmee maken we echt het verschil.”

Word jij onze nieuwe CAREGiver?
Home Instead Apeldoorn & Zwolle is altijd op zoek naar nieuwe CAREGivers. Een CAREGiver heeft hart voor de zaak en het vermogen aan te sluiten bij de klant. Je helpt bijvoorbeeld met douchen en aankleden, doet samen boodschappen, maakt een wandeling, gaat mee naar het ziekenhuis, museum of bij een familielid op bezoek. Maar je bent ook een luisterend oor. Home Instead biedt de CAREGiver een hele fijne werkomgeving en de mogelijkheid om trainingen en cursussen te volgen. Zoals bijvoorbeeld de Alzheimer Care training.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.