Samenwerking Zilveren Kruis i.c.m. mantelzorgondersteuning

Terug naar overzicht

Goed nieuws! Zilveren Kruis heeft besloten de overeenkomst voor het bieden van vervangende mantelzorg voort te zetten in 2022. Gezien de positieve ervaringen met Home Instead zal onze samenwerking ook in 2022 worden voortgezet.

Dit betekent dat de zorgprofessionals van Home Instead ook in het nieuwe jaar hun brede kennis, ervaring en ondersteuning beschikbaar stellen aan mantelzorgers die vanaf 2 sterren aanvullend verzekerd zijn bij de grootste zorgverzekeraar van het land.

Met de inzet van mantelzorgondersteuning kan het stokje tijdelijk worden overgenomen, om even tot rust te komen en het te kunnen blijven volhouden” vertelt directeur Nicole Wilkes-Kindt. Mantelzorgers die aanvullend vanaf 2 sterren verzekerd zijn kunnen rechtstreeks contact opnemen met een zorgcoach van Zilveren Kruis.

Bij Home Instead kunnen mantelzorgers 24 uur per dag een beroep doen op een supportteam als er vragen zijn over de inhoud van de zorg of over de planning. Het supportteam helpt de mantelzorger ook bij vragen over regelgeving of bijvoorbeeld extra zorgbehoefte in de toekomst. De klantcoördinatoren hebben een hbo-achtergrond (zorg of welzijn). Zij treden op als gesprekspartner voor de betrokken mantelzorgers en zorgprofessionals.

Ben je nog niet verzekerd via het Zilveren Kruis maar zou je wel graag willen overstappen?
Van zorgverzekering overstappen is eenvoudig. Je kunt elk jaar per 1 januari overstappen van verzekeraar wanneer je deze overstap uiterlijk op 31 december aan Zilveren Kruis doorgeeft. Op deze pagina leest je hoe het werkt.

Benieuwd hoe vervangende mantelzorg een verschil kan maken?
Lees hier het verhaal van mantelzorger Barbara. Barbara (51) is mantelzorger voor haar 95-jarige vader met dementie. Sinds het overlijden van haar moeder, vier jaar geleden, staat Barbara er alleen voor. Ze heeft een baan, een eigen leven en woont niet op fietsafstand van haar vader. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.