Home Instead Thuisservice Arnhem

Persoonlijke ervaring met oma heeft aan de basis gestaan van de Home Instead Thuisservice organisatie. Betrokkenheid met de dagelijkse gang van zaken in het gezin zorgde ervoor dat de oma van de oprichters letterlijk weer opleefde waardoor de laatste fase van haar leven kleur kreeg.

In mijn ervaring met onze oma, die uitstekend werd verzorgd door talloze medewerkers van Thuiszorg, ontbrak het laatste stukje van de puzzel. Door afstand, werk en eigen gezin waren kinderen en kleinkinderen zeer beperkt in staat oma persoonlijke aandacht te geven en haar te stimuleren actief te blijven. Gelukkig kon oma tot het eind in haar woning 1-hoog in Amsterdam blijven, maar het blijft jammer dat de traplift de laatste 7 jaar van haar leven niet of nauwelijks gebruikt is.

Ouder worden betekent meer kennis en (levens)ervaring, een groter relativeringsvermogen, van betekenis kunnen zijn voor de kleinkinderen of werken als vrijwilliger. Maar ouder worden kan ook zorgen met zich meebrengen, eenzaamheid, afhankelijkheid of beperkingen.

Home Instead Arnhem wil ondersteuning bieden teneinde de kwaliteit van leven te verbeteren. Ondersteuning waarbij persoonlijke aandacht de kern vormt. Ondersteuning door iemand die u zelf kunt kiezen, die uw behoeften aanvoelt en met wie u een relatie opbouwt en plezier kunt hebben. Iemand die op tijden komt die u zelf bepaalt. Dat kan desnoods 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Kortom, iemand die u ondersteunt precies zoals u het wilt: de CAREGiver van Home Instead Thuisservice.

Jan Kroon, directeur Home Instead Arnhem