Home Instead Thuisservice haalt ruim €24000,- op met deelname aan 2bike4alzheimer!

Terug naar overzicht

Afgelopen zaterdag was het zover. 2bike4alzheimer! Een onvergetelijke rit georganiseerd door Alzheimer Nederland. Met 97 deelnemers verspreid over 13 teams ging Team Home Instead Thuisservice als grootste deelnemende organisatie met goede moed van start! Het doel? Met elkaar zoveel mogelijk geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie.


De deelnemers konden dit jaar kiezen uit mooie routes van 160, 120, 80 of 40 kilometer. Gewapend met een goedgevulde goodiebag en onze mascotte gingen we van start in onze typerende grijze T-shirts.

Leuk feitje: deelnemers Stephan en Anne Marie van Bussel van Home Instead Thuisservice Brabant Zuid-Oost lieten de reguliere fiets thuis en volbrachten de tocht op de loopfiets!

Samen in het zadel tegen dementie

Het bijzondere aan dit event is dat iedereen een overkoepelend doel heeft: samen in het zadel tegen dementie. Tegelijkertijd hebben veel fietsers ook een persoonlijk verhaal of een herinnering verwant aan Alzheimer. Uiteindelijk hebben of krijgen we allemaal te maken met dementie of dat nu van dichtbij is of van wat verder weg. Op dit moment zijn er circa 290.000 mensen met dementie. Over 20 jaar is dit aantal verdubbeld naar meer dan een half miljoen. Meer onderzoek naar de diagnose, preventie en de behandeling van dementie is daarom hard nodig!

Tijdens de fietstocht zat de sfeer er goed in. Van gelegenheidsfietsers tot doorgewinterde wielerfanaten, iedereen zetten zich met volle enthousiasme in. Eenmaal bij de finish kregen de deelnemers een warm en feestelijk onthaal met slingers en confetti. Natuurlijk mocht een welverdiende medaille niet ontbreken als aandenken aan deze bijzondere rit.

Met elkaar heeft team Home Instead ruim €24000 opgehaald!

Met ieders hulp hebben we als team Home Instead maar liefst €24.000 opgehaald! Een mooie bijdrage voor onderzoek naar oorzaken, diagnose, preventie, behandeling van dementie en betere zorg voor senioren met dementie. Trots zijn we als organisatie op alle deelnemers. Van CAREGivers tot supportteammedewerkers, iedereen heeft zich met hart en ziel ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen en de finish te bereiken.

“Het is ontzettend mooi dat we met elkaar in beweging komen voor Alzheimer. We kennen bij Home Instead Thuisservice allemaal onze eigen redenen waarom we dit doen en onderstrepen het belang van kennisontwikkeling en onderzoek naar dementie. Als partner van Alzheimer Nederland dragen we graag bij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Door de handen ineen te slaan kunnen we nog meer van betekenis zijn in de ondersteuning van het dagelijkse leven voor mensen met dementie thuis.”

Otto Mak, directeur Home Instead Thuisservice Nederland

Het record is opnieuw verbroken!

Naast team Home Instead Thuisservice deden er nog 504 andere deelnemers mee verspreid over 90 teams. Meer dan trots zijn we dan ook om te horen dat we dit jaar met elkaar opnieuw het record hebben mogen breken met een eindbedrag van maar liefst 272.147 euro! 

Als partner van Alzheimer Nederland zullen we ons blijven inzetten!

Ondanks dat 2bike4Alzheimer voor dit jaar is afgelopen blijven we ons bij Home Instead en als partner van Alzheimer Nederland iedere dag inzetten om de best passende zorg en ondersteuning te bieden aan senioren thuis. Samen gaan we voor een toekomst zonder dementie!

Alle fietsers, donateurs en sponsoren, bedankt voor jullie bijdrage en inzet. We kijken terug op een prachtige en onvergetelijke dag!

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.