Zorgkantoor lanceert nieuwe website

Terug naar overzicht

 

 

Welke zorg past bij u of uw naaste? En welke mogelijkheden zijn er bij de invulling daarvan? Zorgverzekeraars Nederland, vereniging van zorgkantoren, hebben de nieuwe landelijke website: www.zorgkantoor.nl gelanceerd voor informatie over de langdurige zorg.

Aan het begin van het zorgtraject bent u op zoek naar meer informatie. Het Zorgkantoor hierbij helpen. Via de nieuwe website ziet u in 6 stappen hoe de langdurige zorg thuis, in een zorginstelling of in deeltijdverblijf kan worden georganiseerd.

De website biedt algemene informatie over het aanvragen van langdurige zorg en welke verschillende keuzes er gemaakt kunnen worden. U kunt meer lezen over de leveringsvormen, zowel thuis als bij een zorgaanbieder of met een persoonsgebonden budget. De financieringsvormen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om thuis te blijven wonen met een Wlz-indicatie worden uitgelegd. Er is ook informatie te vinden over wie wat betaalt en welke kosten er zelf betaald moeten worden. Verder geeft de website informatie over waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning en over de rol van zorgkantoren.

Met het nieuwe landelijke platform dragen zorgkantoren bij aan meer eigen regie bij

de klant. Iets dat naadloos aansluit bij de visie van Home Instead. Door de drempel te verlagen en meer inzicht te geven in het begin van de zoektocht naar passende zorg en ondersteuning kan de klant zijn of haar wensen met de juiste kennis vormen. Meer weten?

Meer weten? Klik hier door naar de nieuwe website van het Zorgkantoor.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.