Tips om als CAREGiver of mantelzorger samen Sinterklaas te vieren

Terug naar overzicht

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint…
Vanaf het Haringvliet komen Sint en de pieten vandaag aan in de haven van vestingstad Hellevoetsluis! De feestelijke intocht is een mooi moment om bij stil te staan. Zeker bij dementie. Even terug naar toen door samen herinneringen op te halen. Benieuwd hoe je hier als mantelzorger of CAREGiver op in kunt spelen? We delen het graag! 

Zet de televisie aan en kijk samen naar de intocht!

Traditiegetrouw doet de NTR verslag van de intocht van Sint Nicolaas. Op NPO3 is de intocht live te volgen vanaf 12:00. Presentatrice Dieuwertje Blok en verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier nemen je mee naar en op de kade.  

Samen boodschappen doen

Sta eens wat langer stil bij het ‘Sinterklaas’ schap. Strooigoed, amandelstaven en chocoladeletters. Het kan de senior even terugbrengen naar de vroege jeugd. Een mooie kans om op in te haken en om zo een leuk en waardevol gesprek te voeren. 

Sla een fotoalbum open

Vaak zijn feestdagen zoals Sinterklaas hét moment dat er foto’s worden gemaakt.
Sla eens een fotoalbum open. Wellicht kom je mooie december foto’s tegen. Zijn er geen hele oude foto’s meer bij de senior thuis? Vraag de mantelzorger of familieleden om foto’s. Zo kunnen jullie samen herinneringen ophalen!

Sinterklaasliedjes zingen

Zeker bij dementie kan muziek veel goeds brengen. Het ritme, de melodie. Wanneer veel dagelijkse dingen een uitdaging zijn kan muziek wonderen doen. 

Zie de maan schijn door de bomen, hoor de wind waait door de bomen of ooh, kom er eens kijken. Oude liedjes waarmee jullie samen even teruggaan in de tijd. 

Hoe jullie ook stilstaan bij de intocht. Het samen zijn en de wensen van de senior staan centraal. We wensen jullie een fijne en gezellige middag!


Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.