5 tips om zomereenzaamheid te doorbreken

Terug naar overzicht

De zomer is de tijd om te genieten van het mooie weer, maar voor senioren kan het ook eenzaam zijn. De mensen om hen heen zijn met vakantie en op andere zomerse avonturen. Heb jij er wel eens over nagedacht om jouw vader, moeder, opa of oma mee te nemen op vakantie? Of is dit niet mogelijk maar wil je er wel voor hem of haar zijn? Vandaag delen we 5 tips om zomereenzaamheid te doorbreken! Laten we ervoor zorgen dat we samen de zomer met volle teugen kunnen beleven!

Houd contact, ook als je op vakantie bent

Als je zelf op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je regelmatig contact houdt met de senior thuis. Een telefoontje, videobellen of zelfs een eenvoudig berichtje kunnen al een wereld van verschil maken. Het even laten weten dat je aan de ander denkt, ook op vakantie, is zo waardevol.

Stuur een kaartje

Een eenvoudig gebaar zoals het sturen van een kaartje kan een glimlach op het gezicht van een senior toveren. Zeker met een lief en persoonlijk berichtje!

Plan samen een dagje weg

Vraag de senior waar hij of zij graag naartoe zou willen gaan of welke activiteiten jullie samen zullen ondernemen. Plan samen een dagje weg. Zo heeft de senior (en jij ook) iets leuks om naar uit te kijken. Het kan een bezoek aan een museum, een park, een theater of een andere lokale bestemming zijn. Probeer de lat hierbij niet te hoog te leggen. Vind je het als CAREGiver of mantelzorger een uitdaging om ver van huis te gaan? Doe dat dan niet. Kijk naar wat er wel mogelijk is en waar jullie je beiden prettig bij voelen.

Ontdek samen lokale initiatieven

Breng de senior in contact met lokale buurthuizen, initiatieven of zomeractiviteiten die in de buurt plaatsvinden. Vaak organiseren buurthuizen speciale evenementen voor senioren tijdens de zomer. Moedig de senior aan om deel te nemen en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit opent de deur naar sociale interactie en verbinding met anderen in hun directe omgeving. Is de eerste stap lastig? Stel voor om eens mee te gaan en samen een bakje koffie te drinken. Niets moet, alles mag!

Vraag naar de wensen

Misschien wel de meest belangrijke: Luister naar de senior en vraag wat meneer of mevrouw graag zou willen doen tijdens de zomer. Door de wensen serieus te nemen, laat je zien dat hun mening ertoe doet en betrek je de senior actief bij het plannen van activiteiten. 

Heb je zelf ook tips om zomereenzaamheid te doorbreken? Deel ze in de reacties onder de facebookpost van dit bericht. 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.