Mantelzorgondersteuning via Zilveren Kruis ook in 2023!

Terug naar overzicht

Goed nieuws! Home Instead Thuisservice verlengt opnieuw de samenwerking met Zilveren Kruis en biedt ook in 2023 mantelzorgondersteuning via deze zorgverzekering.

Zilveren Kruis zorgverzekering heeft besloten de overeenkomst voor het bieden van vervangende mantelzorg voort te zetten in 2023.Dit betekent dat de zorgprofessionals van Home Instead ook in het nieuwe jaar hun brede kennis, ervaring en ondersteuning beschikbaar stellen aan mantelzorgers. Het aanvragen van mantelzorgondersteuning kan in 2023 via de polis van de mantelzorger die vanaf 2 sterren aanvullend verzekerd is bij de grootste zorgverzekeraar van het land. Voor meer informatie over het aanvragen van mantelzorgondersteuning kan rechtstreeks contact worden opgenomen met een zorgcoach van Zilveren Kruis.

“Met de inzet van mantelzorgondersteuningwordt de mantelzorger tijdelijk ondersteund door de zorgprofessionals van Home Instead.Zo krijgt de mantelzorger de ruimte om even tot rust te komen waardoor het, ook op lange termijn, vol te houden is voor de mantelzorger.” Vertelt Willem Renes, Fieldmanager Franchise. 

Afhankelijk van het type aanvullende verzekering van de mantelzorger heeft de mantelzorger recht op een maximaal aantal uren. Op onze website lees je er hier meer over.

Mantelzorgers kunnen 24 uur per dag een beroep doen op een supportteam in de buurt wanneer er vragen zijn over de inhoud van de zorg of over de planning. Het supportteam helpt de mantelzorger ook bij vragen over regelgeving of bijvoorbeeld extra zorgbehoefte in de toekomst. De klantcoördinatoren hebben een hbo-achtergrond (zorg of welzijn). Zij treden op als betrokken gesprekspartner voor de betrokken mantelzorgers en zorgprofessionals.

Bent u als mantelzorger nog niet verzekerd via het Zilveren Kruis maar zou u wel graag willen overstappen?
Van zorgverzekering overstappen is eenvoudig. U kunt elk jaar per 1 januari overstappen van verzekeraar wanneer u deze overstap uiterlijk op 31 december aan Zilveren Kruis doorgeeft. Op deze pagina leest u hoe het werkt.


Benieuwd hoe vervangende mantelzorg een verschil kan maken?
Ook in 2022 hebben we bijzondere, persoonlijke verhalen mogen delen via onze website.Lees hier de ervaringen van enkele mantelzorgers in de rubriek ‘De mantelzorger vertelt…’. Benieuwd hoe de CAREGiver het ervaart om met vertrouwen het verschil te maken bij senioren thuis? Klik hier door naar onze rubriek ‘De kracht van de mantelzorger’. 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.