Uitgelicht: HIT Arnhem

Terug naar overzicht

Wist je dat Home Instead Thuisservice 43 vestigingen heeft met ruim 2.300 CAREGivers? Iedere vestiging met een eigen achtergrond en verhaal. Deze maand vertelt franchiseondernemer Edwin van Houten alles over Home Instead Thuisservice Arnhem. Want wat is de drijfkracht van het team en hoe weten zij een verschil te maken in de wereld van ouderenzorg? 

 

Met welke gedachten ben je de vestiging gestart?

“Dat is een mooie samenloop van omstandigheden.” Vertelt Edwin. “De start van Home Instead Arnhem was het resultaat van persoonlijke motivatie en toevallige kennismaking met Home Instead Thuisservice. Na een lange carrière in de farmaceutische industrie had ik de wens om op een andere manier bij te dragen aan de maatschappij. Een goede vriend vertelde mij over Home Instead en de persoonlijke zorg die Home Instead biedt. Enige jaren hiervoor was mijn vader overleden. Hij had Alzheimer. Ik realiseerde me dat als ik tijdens het ziekteproces van mijn vader geweten had van de dienstverlening van Home Instead, ik mijn ouders veel beter had kunnen ondersteunen. Daarna was mijn keuze om een vestiging van Home Instead op te willen zetten snel gemaakt.”
 

Wat is jullie drijfkracht?

“Blij worden van blij maken. Alle mensen die voor Home Instead Arnhem werken worden blij van het blij maken van andere mensen. Dat geldt voor het supportteam maar ook voor alle CAREGivers. Als je geen zorghart hebt dan kun je dit werk ook niet doen. Het is soms een echte uitdaging om iemand die dementie heeft door een moeilijke periode te begeleiden en ondersteunen. Gelukkig hebben wij een heel divers team van CAREGivers, zodat we altijd iemand vinden die goed past bij de klant. Ik ben dan ook heel trots op ons team.”


Hoe maken jullie het verschil in de wereld van ouderenzorg?

Het is een dankbare taak. De dienstverlening van Home Instead is uniek op vele manieren, maar het is vooral de combinatie van deze zaken die de klanten waarderen.  De aandacht voor de persoonlijke behoeften van de senior, het vaste gezicht van de CAREGiver die past bij de klant. Het feit dat wij op tijd komen en de tijd hebben om echte aandacht te geven. Samen met de kennis, beschikbaarheid en ervaring van het supportteam zorgt dit voor dankbare klanten. Dat maakt ons werk zo mooi.”


Het typische van Arnhem, zie je dat ook terug in de vestiging? 

“De regio Arnhem-Renkum-Rozendaal is behoorlijk divers, en zo ook de klanten en de CAREGivers. Maar er zijn ook overeenkomsten, zoals de hartelijkheid van de mensen, de behulpzaamheid, realiteitszin, en de directe benadering. Soms zijn de mensen ook druk of zelfs wat ongeduldig, maar dat mag en maakt het leven interessant”

 

Hoe ervaar je het om ondernemer te zijn?

“Het is fantastisch om met een team van enthousiaste collega’s een nieuwe vestiging te starten en uit te bouwen. In een eerste training leg ik iedereen uit wat het betekent om voor een startend bedrijf te werken. Misschien is nog niet alles perfect, maar iedereen kan invloed hebben op onze ontwikkeling. Het vraagt iets extra’s maar het voelt zeker goed.”

 

Is er een bijzondere anekdote of gebeurtenis die jullie willen delen over of vanuit Home Instead Arnhem?

“Vrij snel na de start van onze vestiging kwamen we in contact met een klant met dementie. Bij elk bezoek van de CAREGiver had de klant een reden om niet te willen douchen, terwijl dit toch wel nodig was. Na een paar bezoeken besloot de CAREGiver een creatieve twist te geven aan de situatie. Ze nam haar beautycase mee naar de klant en stelde voor een beauty dag te houden: nagels lakken, haren föhnen etc. Dat wilde mevrouw wel. Maar om de haren te doen moesten ze wel even gewassen worden. En ja, dat was toch wel makkelijker onder de douche. Dit voorbeeld wordt nog bij iedere Alzheimer CARE training voor nieuwe medewerkers gebruikt als inspiratie.” 

Ben je benieuwd naar de drijfkracht van andere vestigingen? Iedere vestiging heeft een eigen achtergrond en verhaal! Klik hier door naar het verhaal van Home Instead Thuisservice Meerlanden-Bollenstreek. Of lees de verhalen van Home Instead Thuisservice ’t Gooi of Home Instead Thuisservice Friesland Zuid-Oost

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.