Home Instead Friesland Zuid-Oost

Terug naar overzicht

Wist je dat Home Instead Thuisservice 42 vestigingen heeft met ruim 2.200 CAREGivers? Iedere vestiging met een eigen achtergrond en verhaal. Vandaag vertelt franchiseondernemer Willem Jan Ponsen van Home Instead Thuisservice Friesland Zuid-Oost over zijn ervaringen als ondernemer in de zorg.

De senior staat centraal

Dat de senior echt centraal staat bij Home Instead Thuisservice is de reden dat Willem Jan vol enthousiasme is gestart als franchiseondernemer. Hij vertelt: “Op zoek naar een nieuwe uitdaging werden wij door vrienden geattendeerd op het concept van Home Instead. Vooral de visie op de zorg voor senioren sprak mij direct aan. Wij kunnen er met onze dienstverlening voor zorgen dat senioren zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ondanks dat we pas een jaar bezig zijn, krijgen we enorm veel fijne feedback.”

“U maakt de keuze, wij maken het verschil”

Dankzij de liefdevolle en specialistische ondersteuning van onze CAREGivers zorgen we ervoor dat de kwaliteit van leven van thuiswonende senioren verbetert. Wij dragen bij aan de oplossing van beperkingen die zich voordoen bij het ouder worden, zoals verschillende vormen van dementie. Willem Jan licht toe: “Onze drijfkracht is om dagelijks te bewijzen dat wij echt het verschil kunnen maken voor de senioren, mantelzorgers en families. Alle positieve reacties over de aandacht en liefdevolle zorg van onze mensen, geven ons een enorme boost en het vertrouwen dat wat we ons werk goed doen. Bovendien zorgen de betrokkenheid en gedrevenheid van de CAREGivers ervoor dat we het vertrouwen hebben dat we nog veel meer senioren in onze regio kunnen ondersteunen.”

Langer gelukkig in de eigen woonomgeving

Bij Home Instead maken we het mogelijk dat senioren langer gelukkig en onafhankelijk thuis kunnen blijven wonen. Willem Jan vertelt hoe zij het verschil maken in de wereld van ouderenzorg: “We weten dat senioren zich het prettigst voelen in de eigen woonomgeving, omringd door bekende mensen en vertrouwde plekken. Onze CAREGivers maken dit mogelijk en samen met het supportteam zijn we er voor de senior en betrokken mantelzorger. We kennen de weg in het zorglandschap, daardoor kunnen we met hen meedenken en ze goed adviseren. Daarbij zoeken we ook de samenwerking op met andere zorgorganisaties. We luisteren naar de wensen van senioren, kijken naar de passende ondersteuning en maken een match met de juiste CAREGiver. Het mooie van onze regio, Friesland Zuid-Oost, is dat de omgeving zo divers is: we hebben hier bos, heide, weiland en mooie dorpjes. Dat zien we ook terug in een verscheidenheid aan persoonlijkheden. Ieder mens is uniek en heeft eigen behoeften. Die staan bij ons centraal. Dat geldt voor de mensen binnen ons eigen team en de senioren in Friesland Zuid-Oost. Met onze CAREGivers geven we het vertrouwen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.”

Groeiende bekendheid

“Wij zijn gestart in de coronaperiode”, vertelt Willem Jan. “Dat was best een uitdaging, zeker omdat Home Instead in Friesland nauwelijks bekend was. Maar de groeiende bekendheid, waardering en bevestiging dat we iets bijzonders doen motiveert ons sterk om zo door te gaan!

We maken bijzondere dingen mee. Zo kwamen we terecht bij een van onze klanten door een mantelzorger die zwaar overbelast was. Het idee was om Home Instead kort in te zetten ter overbrugging tot opname. De gedachte was dat het niet zou lukken om nog verbetering te realiseren in de thuissituatie, maar wij mochten wel een poging doen. Ondertussen komen twee van onze CAREGivers hier al geruime tijd elke dag en het gaat boven verwachting goed.

De mobiliteit van deze klant gaat vooruit, stapje voor stapje wordt het huis opgeruimd en de persoonlijke hygiëne is sterk verbeterd. Hier zie je wat een vaste CAREGiver, aandacht en vertrouwen voor groots effect hebben.”

Wil je meer informatie? Neem contact op met Home Instead Thuisservice Friesland Zuid-Oost, via: 0512-222114 of per e-mail: info.frieslandzo@homeinstead.nl

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.