MTO over 2023

Terug naar overzicht

Medewerkers Home Instead ervaren al 6 jaar veel werkplezier

Met een 8.5 waarderen de medewerkers het werkplezier bij Home Instead Thuisservice. En 97% van hen beveelt de thuiszorgorganisatie aan als werkgever bij vrienden en bekenden.

Voor het 6e jaar op rij laat het jaarlijkse medewerkertevredenheidsonderzoek uitgevoerd door feedbackonderzoeksbureau Starred, een hoge ervaring van het werkplezier zien bij Home Instead. Bijna 2.400 medewerkers geven de organisatie een gemiddelde eNPS (employee Net Promotor Score) van +48. Dat is bijna het zevenvoudige ten opzichte van het branchegemiddelde van +7 in de sector Zorg & Welzijn (Integron Rapport Employee Experience in Nederland 2023). De medewerkers van Home Instead delen graag de redenen achter het ervaren van zoveel werkplezier.

De medewerkers halen veel voldoening uit het werk, mede omdat zij het merken dat het werk grote impact heeft en zij ervaren vanuit het hart te kunnen werken. Van de medewerkers ervaart 86% echt het verschil te maken in het dagelijkse leven van senioren en mantelzorgers.

Persoonlijke werkomgeving en fijne werksfeer
Persoonlijk is een belangrijk thema aangegeven door de medewerkers. Niet alleen werken zij in de thuiszorg waarbij persoonlijke aandacht voor senioren voorop staat. Ook bevestigen zij de persoonlijke aandacht vanuit de werkgever voor henzelf. Medewerkers ervaren een persoonlijke werkomgeving en een fijne werksfeer. Een werkgever die luistert naar hun wensen en waar zij zich geen nummer voelen. Bovendien voelen medewerkers zich zeer gewaardeerd door zowel de organisatie, als door de senioren en de mantelzorgers. Waarbij medewerkers benoemen hoe goed de dienstverlening en de visie aansluit op de behoeften van senioren. En dat maakt hen trots om te werken voor Home Instead (96%).

“Persoonlijke en prettige werkomgeving. Fijne werksfeer. Je voelt ja als medewerker allesbehalve een nummer.”

 

Quote medewerker

Medewerkers zijn ambassadeurs
Medewerkers van Home Instead zijn echte ambassadeurs. Dat blijkt uit de hoge eNPS (de aanbevelingsvraag) en tevens uit de aanvullende opmerkingen. Daarin vertellen medewerkers waarom zij Home Instead, als werkgever, aanbevelen bij vrienden en familie.  Het is een krachtig feit wanneer medewerkers je ware ambassadeurs zijn naar senioren, mantelzorgers, potentiële en huidige medewerkers. Medewerkers zijn trots om te werken voor Home Instead. En Home Instead is heel trots op alle medewerkers die dagelijks het verschil maken zowel bij senioren thuis als binnen de organisatie! 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.