Servicecoördinator Lisette van den Brom

Terug naar overzicht

“We bieden zorg zoals ik die het liefste zie: dicht bij de mens”

Heb je extra zorg nodig om langer in je vertrouwde thuisomgeving te blijven wonen? Home Instead Thuisservice Zwolle biedt ondersteuning op maat met begeleiding en persoonlijke verzorging. Service coördinator Lisette van den Brom vormt met klantcoördinator Rosanne Blaauw het supportteam van de pas geopende Overijsselse vestiging. Lisette: “Komt een zorgvraag bij ons binnen, dan is binnen een paar uur tot maximaal een dag de zorg geregeld.”

“Mijn collega Rosanne heeft net weer nieuwe CAREGivers aangenomen en de volgende sollicitatierondes zijn ingepland. De animo is groot. Zij doet ook de intakes met nieuwe klanten. Ik kijk vervolgens welke CAREGiver het beste bij de klant past en plan de zorg in. Zorg bieden we vanaf een paar uur per week tot dag en nacht als dat nodig is. Door nauwe samenwerking met casemanagers, mantelzorgmakelaars en cliëntondersteuners, maar ook met collega thuiszorgorganisaties zoals bijvoorbeeld Carinova, Icare of Driezorg is de zorg goed op elkaar afgestemd.”

Ruim 11 jaar werkte Lisette als specialist zorgadministratie en cliëntadviseur bij thuiszorgorganisatie Verian. “Ik heb er met heel veel plezier gewerkt. De uitdaging om bij Home Instead Zwolle iets nieuws op te kunnen bouwen, de doorgroeimogelijkheden en de klantcontacten die het werk persoonlijker maken, gaven de doorslag om hier te starten. Ik heb de mogelijkheid om verschillende trainingen te volgen, zoals Alzheimer Care, Persoonlijke Verzorging en de periodieke reanimatie training. Al onze CAREGivers hebben ook de mogelijkheid om trainingen te volgen.”

Wensen van de klant

“We bieden zorg zoals ik die zelf het liefste zie: dicht bij de mens en met de wensen van de klant voorop. Thuis blijven wonen, zolang dat verantwoord en veilig is, kan vaak alléén met extra professionele ondersteuning. Meestal doen we dat met één of met enkele vaste medewerkers. Is de hulpvraag groot, bijvoorbeeld elke nacht, dan werken met een klein team van vertrouwde CAREGivers, die elkaar afwisselen. Hiermee zorgen we ervoor dat de partner of de kinderen als mantelzorgers op adem komen en de zorg overdag draaglijk te laten zijn. Of juist om tot de noodzakelijke nachtrust te komen.

De zorg wordt in veel gevallen vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg of met een Persoons Gebonden Budget (PGB). Wij denken mee of verwijzen door naar een mantelzorgmakelaar of Casemanager.”

Accent op persoonlijke aandacht

“Naast de zorg die we bieden, is het welzijn van de klant essentieel. Met het accent op persoonlijke aandacht en oog voor het emotionele. Onder senioren is er veel eenzaamheid; een luisterend oor en een vertrouwd gezicht maken een wereld van verschil. Maar belangrijk zijn ook de partner en/of de mantelzorgers. De opluchting en dankbaarheid is groot als ze onze hulp ervaren. Daar word ik oprecht blij van. Klanten zijn tevreden en waarderen ons met ruim een 9, zo blijkt uit ons recente klanttevredenheidsonderzoek.”

“Ondersteuning in uw vertrouwde omgeving. Persoonlijk, op maat en vanuit het hart!”

Home Instead Thuisservice is een landelijke organisatie die op particuliere basis, niet-medische thuisservicediensten verleent. Directeur-eigenaar Angelino Martens opende vier jaar geleden Home Instead Apeldoorn en eind 2020 een tweede vestiging in Zwolle. Naast Zwolle omvat het werkgebied ook Kampen (IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Kamperveen), Elburg (`t Harde), Doornspijk, Hattem, Oldebroek (Wezep, Hattemerbroek, Noordeinde) en Zwarteland (Mastenbroek, Genemuiden, Zwartsluis, Hasselt).

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.