Over ons

“Ook in de Achterhoek maken we vanuit ons hart elke dag met vertrouwen het verschil.”


“Ik ga nooit naar een verpleeghuis!” Dit waren begin 2014 de woorden van Ben. Ben is een oom van Doret die na een werkzaam leven in de zorg, rond zijn pensionering getroffen werd door een erg progressieve vorm van Parkinsonisme. Een ziekte waarbij het lijf stukje bij beetje uitvalt. Van een grote beer veranderde hij in een positieve zorgvrager. Zijn gezin en familie ondersteunden zijn wens om thuis te blijven wonen. Ondanks alle goede intenties, liepen zijn vrouw en dochter op een gegeven moment tegen hun grenzen aan. In de fase dat wij onze éérste Home Instead vestiging vanuit Laren (Gelderland) opstartten, werd Ben onze eerste klant. Dit was in eerste instantie een uurtje ondersteuning zodat zijn vrouw kon tennissen, tot dagelijkse hulp bij de verzorging van Ben. Samen met de thuiszorg, familie, vrijwilligers, etc. is het ons gelukt om Ben tot het laatste moment thuis te verzorgen.

Ondanks het gemis, kijken we met veel voldoening terug op de zorg voor Ben. Toen wij de tweede vestiging van Home Instead startten in de Achterhoek. Grepen wij de kans aan dit vanuit de woonplaats van Ben, Groenlo, te doen.

Ook in de Achterhoek maken wij het mogelijk dat u in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Met u kijken we naar uw mogelijkheden en waar u ondersteuning bij wilt hebben. Wij geloven dat ieder mens zijn keuzes mag maken, juist ook als ondersteuning nodig is.

Wij bieden die ondersteuning zoals u wilt, wanneer u wilt en door wie u wilt. Samen met onze, hiervoor door Home Instead getrainde, CAREGivers staan wij voor thuisservice van hoge kwaliteit. Ons credo is: “Vanuit ons hart maken we elke dag met vertrouwen het verschil”.

Onze achtergronden en wie wij zijn, dat maakt dat wij als echtpaar en als collega’s elkaar goed aanvullen. Eric houdt zich vooral bezig met de algemene bedrijfsvoering, strategische contacten en marktontwikkeling. Doret richt zich op het directe klantencontact en het informeren van de operationele verwijzers. Het welbevinden van klant en medewerker is, samen met het supportteam, hun gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Eric van Putten en Doret Geutjes, directie Home Instead Thuisservice Achterhoek

Onze missie is er toe bij te dragen dat u zich goed voelt in uw eigen woonomgeving, in de nabijheid van betekenisvolle anderen. Ondersteuning thuis blijkt in veel gevallen effectiever dan zorg in een verzorgings- of verpleeghuis.

Onze medewerkers bieden u persoonlijke aandacht en betekenisvolle ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. Wij bieden daarbij begeleiding bij de dagelijkse activiteiten in en om huis en assistentie bij uw persoonlijke verzorging.

Onze diensten

Duurzaamheid


Home Instead vindt een duurzame maatschappij voor toekomstige generaties en een leefbare wereld belangrijk en probeert daarom binnen de eigen organisatie duurzaam te ondernemen. Home Instead doet dit onder meer door de inzet van E-Health in de vorm van Digitaal Dichtbij, waarmee het mogelijk is om naast de persoonlijke zorg thuis zorg op afstand te leveren. Deze vorm van slimme technologie zorgt voor minder reistijd en vervoersbewegingen wat bijdraagt aan de verlaging van de belasting van het milieu. Ook de trend van digitale overlegstructuren en thuiswerken draagt hieraan bij.

Medio 2021 zal de vestiging Home Instead Achterhoek een nieuw kantoor betrekken dat gebouwd is volgens de nieuwste inzichten qua duurzaamheid: Warmtepomp, zonnepanelen, ledverlichtingen etc. Waardoor sprake is van een energieneutraal kantoor. Daarnaast werken we (bijna) papierloos en wordt het afval gescheiden. Meubilair waar geen normen aan verbonden zijn schaffen wij zo circulair mogelijk aan. Onze koffievoorziening is volledig fairtrade.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.