Er zijn verschillende financieringsvormen mogelijk. Bij Home Instead Thuisservice staan we klaar om u te adviseren en te ondersteunen binnen het stelsel van wetten en financieringen gericht op zorg thuis. We denken met u mee. Persoonlijke dienstverlening en aandacht staan hierbij altijd voorop.

Wij zijn inzetbaar met een zorgindicatie in zorg in natura of PGB via Wlz of Wmo indicatie. Tevens bieden wij mantelzorgondersteuning via uw aanvullende verzekering. Bent u aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis, Interpolis of ProLife dan kunt u ons inzetten voor mantelzorgondersteuning. Afhankelijk van de hoogte van uw aanvullende verzekering heeft u recht op een maximum aantal uren dienstverlening.

Contract

Wij maken altijd vooraf heldere afspraken met u over het aantal uren en de periode van ondersteuning en leggen dit vast in een contract. Dan weet u altijd precies waar u aan toe bent. Als u op enig moment behoefte krijgt aan meer of minder ondersteuning, dan passen wij dit contract aan in overleg met u.

Omzetbelasting

Als u onze diensten afneemt op basis van een zorgindicatie, dan hoeft u hierover geen BTW te betalen. Als u geen zorgindicatie heeft, zijn wij verplicht 21% BTW in rekening te brengen.

Facturering

Facturering vindt achteraf plaats op grond van het aantal uitgevoerde uren dat is afgesproken in het contract.

Eigen bijdrage

Binnen de Wlz betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van de Wlz eigen bijdrage is afhankelijk van uw zorg situatie en inkomen. Op de site van het CAK kunt u meer lezen over de eigen bijdrage en met de eigen bijdrage rekenhulp de hoogte van uw eigen bijdrage berekenen.
Ontvangt u (binnen uw modulair pakket thuis) tot maximaal 20 uur zorg per maand, dan betaalt u de minimale eigen bijdrage mpt van € 24,40. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een korting op uw eigen bijdrage (de mpt-aftrek). Lees meer over de eigen bijdrage Wlz modulair pakket thuis op de site van het CAK.

Binnen de Wmo betaalt u in de meeste gevallen ook een eigen bijdrage. Voor 2021 is deze Wmo eigen bijdrage gemaximeerd op € 19,00 per maand. Lees meer over de eigen bijdrage Wmo op de site van het CAK.

Geen wachttijden

Voor de dienstverlening van Home Instead Thuisservice gelden geen wachttijden.

Tarieven 2023 (excl. BTW)

Diensten

Metgezelschap/individuele begeleiding €55,20 p/u
In & Om huis €55,20 p/u
Persoonlijke verzorging €55,20 p/u
Intensieve begeleiding €71,40 p/u
Slaapdienst (maximaal 2x opstaan tijdens dienst) €42,00 p/u
Nachtdienst (van 00.00 - 06.00 uur) €71,40 p/u

Diensten op zon- en feestdagen

Metgezelschap/individuele begeleiding €71,40 p/u
In & Om huis 71,40 p/u
Persoonlijke verzorging 71,40 p/u
Slaapdienst (maximaal 2x opstaan tijdens dienst)    €42,00 p/u
Nachtdienst (van 00.00 - 06.00 uur) 71,40 p/u
 

 

Onze klanten geven ons een 9.4

Elk jaar laten wij een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek doen, en ook dit jaar zien we dat onze klanten enorm blij zijn met de dienstverlening van Home Instead. Daarnaast gebruiken wij Zorgkaart Nederland om tevredenheid te monitoren.

Plaats een review Bekijk de resultaten

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.