Blue Monday

Terug naar overzicht

Steek jij je op deze blauwe maandag ook in een paars jasje? Als lid van de nationale coalitie tegen eenzaamheid weten we hoe belangrijk het is om juist in deze tijd extra naar elkaar om te kijken. Wil jij ook iets doen voor een ander om eenzaamheid te doorbreken? We delen graag 3 tips zodat jij de grijze januari maand kan afsluiten met een glimlach!

1.    Hobby’en tegen eenzaamheid
Juist in deze tijd kan een steuntje in de rug een groot verschil maken. Natuurlijk kun je samen eenmalig iets ondernemen maar een terugkerende activiteit kan nog waardevoller zijn. Het geeft iets leuks om naar uit te kijken en brengt structuur aan in de week. Heb je nog een dagdeel vrij? Zoek samen met iemand waarvan je weet dat hij of zij eenzaam is naar een leuke hobby. Boetseren, schilderen, biljarten of tuinieren. Zo kun je zelf even de gedachten verzetten, onderneem je iets gezelligs en je haalt de ander even uit het alleen zijn.

2.    Goedgemutst breien
Heb jij een opa of oma die graag breit? Er zijn verschillende initiatieven waar jij je naaste over kunt informeren. Wist je dat er bijvoorbeeld 130 breiclubs zijn in Nederland. Waarom alleen breien als het ook samen kan?

Liever thuis breien? Misschien is het leuk om mee te doen aan de ‘Goed gemutst’ campagne van het Nationaal Ouderenfonds. Door je aan te haken maak je niet alleen mutsjes voor smoothies. Je haalt ook geld op voor het Nationale Ouderenfonds. Een win-win situatie dus!

3. Zoek de verbinding door samen de hond uit te laten
Ken jij iemand die gek is op dieren en vermoed je dat hij of zij eenzaam is? Nodig een buurtbewoner eens uit om mee te gaan om de hond uit te laten. Lekker even naar buiten. Een praatje maken met andere buurtbewoners of even knuffelen met de hond. Het is zoveel waardevoller dan je in eerste instantie misschien zult denken. Wandelen met iemand die je niet zo goed kent kan aan het begin wat onwennig zijn. Maar je zult zien dat na een paar keer wandelen het al zoveel vertrouwder is. Soms hoef je ook niets te zeggen en is een luisterend oor al genoeg.

Benieuwd hoe je eenzaamheid kunt herkennen bij jezelf of bij iemand anders? We helpen je graag. Klik hier door.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.