Een tegen eenzaamheid

Terug naar overzicht

Met een klein gebaar hét verschil maken voor een ander? Ook jij kunt iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt! Als lid van de nationale coalitie tegen eenzaamheid delen we graag 3 tips! Door naar elkaar om te blijven kijken kunnen we samen eenzaamheid doorbreken.

1.  Geef je samen op voor een terugkerende activiteit

Een knutsel- of wandelclub, een leeskring of wandelvereniging. Juist een terugkerende activiteit kan structuur geven aan het leven van de senior. Zeker bij eenzaamheid kan het richting geven aan de week. Het geeft iets om naar uit te kijken. “Vandaag heb ik een rustige dag en morgen ga ik weer gezellig wandelen!” Alleen al de voorpret maakt een groot verschil!

2.  Geef je op als vrijwilliger

Wil je ook iets betekenen voor senioren buiten je sociale kring? Geef je op als vrijwilliger. Via de website van een tegen eenzaamheid vind je verschillende initiatieven waar je je voor op kunt geven. Je helpt niet alleen een ander, het geeft ook veel voldoening!

3.  Drink samen eens een kop koffie in het buurthuis of ga naar de lokale bibliotheek

Eenzaamheid is het niet verbonden voelen. De afgelopen twee jaar hebben we nog meer thuis gezeten dan voorheen. Zoek, juist nu het weer kan, die verbondenheid weer op. Je bent niet alleen. Vermoed jij dat iemand uit je omgeving eenzaam is. Doorbreek het patroon door er samen op uit te gaan in de omgeving. Aan de leestafel bij de bibliotheek of met een kop koffie in het buurthuis.

Lokale initiatieven
Wist je dat mensen en organisaties zich op allerlei manieren inzetten om eenzaamheid te doorbreken? Ben je benieuwd naar de initiatieven bij jou in de buurt? Bekijk ze hier op de website van Één tegen eenzaamheid!

Zo kun jij eenzaamheid herkennen
Hoe eerder eenzaamheid wordt herkend hoe sneller je iets voor iemand kunt betekenen. Eerder deelden we tips om eenzaamheid te herkennen. Klik hier door naar deze blog om de tips te lezen.

Door met elkaar de voornemens om te zetten in daden maken we samen een groot verschil.

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.