Vaccineren CAREGivers

Terug naar overzicht

Op grond van de AVG is het verzamelen, vastleggen, opvragen, raadplegen en gebruiken van gegevens over de gezondheid verboden. Daarom kunnen wij helaas geen vragen beantwoorden over vaccinaties bij medewerkers.

  • Kans op corona na vaccinatie

Na de eerste vaccinatie kan je nog corona krijgen omdat je afweer tegen het virus nog niet helemaal is opgebouwd. Na de tweede vaccinatie is de kans om ziek te worden veel kleiner omdat je beter beschermd bent. Het is daarom belangrijk om ook de tweede vaccinatie te halen. Informatie over de effectiviteit van de vaccins staat op de pagina De COVID-19-vaccins.

  • Kans op besmetten van anderen na vaccinatie

Vaccinatie beschermt tegen ziekte door corona. We weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere: voor gevaccineerde mensen gelden voorlopig dezelfde algemene coronaregels als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

  • Coronamaatregelen na vaccinatie

Eén tot twee weken na vaccinatie is 60-90% van de mensen beschermd tegen corona. Dus niet iedereen is beschermd. De kans dat je na twee vaccinaties corona krijgt is erg klein, maar niet nul. Als je dan corona krijgt ben je meestal minder ernstig ziek. Daarom moet je je na de vaccinatie nog steeds houden aan de algemene coronaregels. Als er meer bekend is over de effectiviteit van de vaccins en de beschermingsduur, wordt dit beleid mogelijk aangepast.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.