Wereld Alzheimer Dag

Terug naar overzicht

21 september 2022 - Samen op pad op Wereld Alzheimer Dag! Vandaag is het zover. De dag dat er in het bijzonder aandacht wordt gevraagd voor dementie.

Met dit jaar als thema: Samen op pad! Een schot in de roos want bij dementie is er ook nog zoveel wél mogelijk.

Wereld Alzheimer Dag 2022

Dat weten de CAREGivers van Home Instead Thuisservice als geen ander. Als specialisten op dit gebied, zetten zij zich iedere dag met volle energie in om samen juist die dingen te doen die nog wel kunnen. Wil je zelf ook graag op pad met een dierbare met dementie en ben je op zoek naar tips en inspiratie? We delen het graag:

Leg de lat niet te hoog
Misschien wil je als familielid en/of mantelzorger graag met een geliefde de deur uit maar twijfel je of dit lukt? Leg de lat niet te hoog en begin klein. Een blokje om in de buurt kan al heel fijn zijn. Het horen van de vogeltjes, praten over vroeger of samen op een bankje luisteren naar oude liedjes.

Ga samen naar een Alzheimer Café
Door heel Nederland worden Alzheimer Café’s georganiseerd. Voor mensen met dementie en hun naasten. Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, is informatief en biedt een plek om lotgenoten te ontmoeten. Vaak staat er tijdens een Alzheimer Café een bepaald thema centraal zoals: autorijden, muziek, een bepaalde film.

De onvergetelijke kookclub
Gaan jullie liever samen actief aan de slag? Bezoek dan eens de Onvergetelijke Kookclub. De Onvergetelijke Kookclub is de plek waar mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag te gaan om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten.

Meer inspiratie om samen op pad te gaan?
Alzheimer Nederland heeft speciaal voor Wereld Alzheimer Dag een gids samengesteld met tien inspirerende activiteiten om te ondernemen voor mensen met dementie en hun naasten.
Klik hier om de gids te lezen.

Wil je graag meer informatie over Alzheimer? Volg de Alzheimer CARE training gratis bij ons in Eindhoven.

Home Instead Thuisservice heeft samen met mantelzorgers en wetenschappers het Alzheimer CARE programma ontwikkeld. Het programma Alzheimer CARE leert u inzicht te krijgen in het gedrag van iemand met dementie en te doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw dementerende partner, vader of moeder veilig en verzorgd thuis kan blijven wonen.

Wij stellen het programma gratis ter beschikking aan u, als mantelzorger, ook als u geen klant bij ons bent.

Wilt u zich aanmelden voor een Alzheimer CARE training bij u in de buurt, neem dan contact op met 040-341 00 11 of via info.eindhoven@homeinstead.nl 

“Mijn werk is zoveel meer dan enkel het brengen van gezelschap. 
Zo breng ik structuur aan de dag door samen een wandeling te maken of met elkaar boodschappen te doen. Door te denken in mogelijkheden kan er vaak veel.

Samen komen we letterlijk in beweging. Als CAREGiver mag ik het verschil maken in het leven van de senior en de familie. Wanneer we samen iets bereiken wat voor die tijd niet mogelijk was geeft dat ontzettend veel voldoening. Nog steeds leer ik elke dag!”

CAREGiver Fredy van Home Instead Thuisservice Amstelland

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.