Burgemeester op bezoek

Terug naar overzicht

PERSBERICHT
Februari 2020

‘Aandacht voor mensen is heel belangrijk.’

Burgemeester bezoekt Home Instead Thuisservice

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft woensdag 12 februari een werkbezoek gebracht aan Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost. Samen met wethouder Bas Vollebregt van Economie, Cultuur, Grondzaken en Vastgoed en accountmanager Jaap Konijnenburg hebben zij kennis gemaakt met deze zorgorganisatie. Een sector die haar wel bekend is, want Van Bijsterveldt heeft voor haar politieke carrière bijna 10 jaar in de gezondheidszorg gewerkt, waar ze is begonnen als verpleegkundige.

Home Instead Thuisservice zorgt ervoor dat senioren langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen door zorg op maat aan te bieden. Directeur Elles Goedhart vertelt over de start van het bedrijf en waar ze nu staan. Na het gesprek met de directie en klantcoördinatoren, schuift Van Bijsterveldt aan bij de CAREGivers voor een gezellige lunch. CAREGivers zijn de mensen die zorg verlenen via Home Instead Thuisservice. CAREGiver Celeste vertelt over de waardering die zij voelt als CAREGiver: ‘Het is dankbaar werk. Tijdens de zorg of het begeleidingsmoment komen er vaak indrukwekkende verhalen, al is het maar door foto’s op het dressoir te bespreken.’ Dat herkent de burgemeester wel. Zij zegt dat ze met veel plezier 50- of 60-jarige huwelijksjubilarissen feliciteert en geniet van de mooie verhalen van het bruidspaar.

Marja van Bijsterveldt snapt het plezier dat CAREGivers in hun werk hebben. ‘Want je krijgt er veel voor terug. Het is belangrijk dat iemand de juiste zorg krijgt en áándacht is daarbij net zo belangrijk.’

Over Home Instead

Wij zijn er voor u!; de kern van de dienstverlening van Home Instead Thuisservice. Home Instead Thuisservice bestaat al 25 jaar en is vanaf 2012 operationeel in Nederland. Op dit moment zijn er 37 vestigingen in Nederland. Gemeente Delft valt onder Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost. Directeur Elles Goedhart: ‘Wij ondersteunen mensen thuis in hun vertrouwde omgeving. Thuis is meer dan alleen een eigen woning, het biedt geborgenheid en veiligheid. We leveren persoonlijke thuisservice op maat, de klant bepaalt.’

Het is in deze tijd een goede ontwikkeling op het zorgtekort, wat ook door het bezoek herkend wordt in Delft. Personeel wordt intern opgeleid, regelmatig start er in Delft en omgeving een training voor nieuwe medewerkers. Naast Delft zijn zij werkzaam in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.