Specialist in dementiezorg

Terug naar onze dienstverlening

Vindt u het lastig om de dagelijkse zorg thuis van uw naaste met dementie vorm te geven? Wilt u voorkomen dat er onrust ontstaat? Of bent u op zoek naar ondersteuning om het als mantelzorger vol te houden zonder zelf in de knel te komen? Home Instead Thuisservice is specialist in dementiezorg. Wij ondersteunen bij het ritme van alledag en brengen structuur aan, om het samen langer vol te houden.

Thuiszorg bij dementie, maar dan anders

Home Instead Thuisservice biedt thuiszorg, maar dan anders. Bij ons ligt het accent van de ondersteuning bij mensen met dementie op betrokkenheid en betekenisvolle ondersteuning. Zowel praktisch als emotioneel. Met persoonlijke aandacht bouwen we een vertrouwensband met iemand op en zijn we zoveel mogelijk van betekenis. Door samen herinneringen op te halen en door, voor de senior, betekenisvolle dingen te ondernemen, houden onze CAREGivers de senior betrokken bij het alledaagse leven. Dát is dementiezorg bij Home Instead.

Al onze CAREGivers zijn ervaren en getrainde professionals, ook op het gebied van dementiezorg. Dementie veroorzaakt schade aan de hersenen, waardoor de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Het gevolg is dat het lichaam en de geest achteruitgaan. Dat de senior simpele, dagelijkse taken minder goed of zelfs niet meer kan uitvoeren. Dementie is een hersenaandoening waarbij men langzaam, maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. Er zijn verschillende vormen van dementie. Denk bijvoorbeeld aan Lewy body dementie. De symptomen met deze vorm van dementie zijn verschillend en kunnen te maken hebben met tijdsbesef. Wanneer dementie optreedt na de symptonen die te herleiden zijn aan de ziekte van Parkinson, spreken we van Lewy body dementie. Denk aan symptomen als spierbevingen, stijfheid en een gebogen lichaamshouding.

Wij bieden zorg thuis en ondersteuning bij dagelijkse handelingen die bij mensen met dementie niet meer zo makkelijk gaan als voorheen. Denk aan handelingen als zich aankleden, het samen bereiden en nuttigen van een maaltijd en het herinneren aan medicatie of afspraken. Hiervoor nemen we de tijd en hebben we altijd aandacht voor de wensen en behoeften van zowel de senior als de mantelzorger. Alle CAREGivers ondersteunen dagelijks vanuit onze kernwaarden: geef vertrouwen, maak het verschil en vanuit je hart. Dit alles om het leven van de senior aangenamer te maken én om de mantelzorger te ondersteunen.

Ons Alzheimer’s CARE programma

In Nederland is nog veel onbegrip en onwetendheid over dementie. Hierdoor krijgen senioren met dementie niet altijd de best passende thuiszorg en ondersteuning. Wij weten als geen ander hoe hoog de nood voor veel van de mantelzorgers is. Daarom bieden een aantal vestiginge  het Alzheimer’s CARE programma speciaal voor mantelzorgers aan. Gedurende twee bijeenkomsten gaan we o.a. in op wat Alzheimer precies is, technieken om met moeilijk gedrag om te gaan, activiteiten om de senior bij het dagelijks leven te blijven betrekken en het creëren van een veilige leefomgeving. Informeer ons vrijblijvend over dit aanbod.

Home Instead is de specialist in dementie. Wij leveren graag een bijdrage aan een andere kijk op ouder worden. Er zijn immers oplossingen voor de uitdagingen die de senioren met dementie en hun mantelzorgers dagelijks ervaren. Benieuwd wat wij op het gebied van dementiezorg voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.