Met een andere kijk op ouder worden maken we samen het verschil bij senioren thuis

Terug naar overzicht

Met een andere kijk op ouder worden maken we samen het verschil bij senioren thuis.

Home Instead Thuisservice is opgericht vanuit de visie dat ouderenzorg anders moet en anders kan. Trots zijn we dat we vandaag de dag het verschil thuis mogen maken bij 7.200 senioren thuis. Want in een wereld waarin de vergrijzing gestaag toeneemt, wordt de behoefte aan passende zorg voor senioren steeds urgenter. In dit landschap van verandering biedt Home Instead de oplossing met innovatieve opties en duurzame oplossingen die zowel senioren ondersteunen als mantelzorgers ontlasten. Een andere kijk op ouder worden laat een wereld van mogelijkheden zien. Benieuwd naar onze gedachtegang? Lees verder...

Welzijn voor zorg

Home Instead gaat uit van de individuele behoeften van de senior én diens naasten. De persoonlijke wensen en vragen zijn leidend bij de vormgeving van het persoonsgerichte zorgplan en de ondersteuning thuis. Met een focus op het bevorderen van welzijn voor zowel senioren als mantelzorgers, herschrijft Home Instead de regels van ouderenzorg.

Hoe kunnen we daadwerkelijk ondersteuning bieden aan meneer of mevrouw zoals hij of zij dat zelf graag ziet? Wat zijn de individuele interesses en behoeften? Waar liggen de persoonlijke aandachtspunten? Dit zijn vragen die vaak op de achtergrond blijven bij veel zorgverleners, maar bij Home Instead worden ze centraal gesteld. De focus ligt niet alleen op het uitvoeren van taken, maar ook op het écht luisteren naar de klant. Zodat de best passende zorg thuis geboden wordt. 

“Onze moeder wil graag dat de dingen op haar eigen manier en tempo gaan. Voor ons als dochters werd de zorg voor onze moeder een steeds grotere uitdaging. Wetende dat er nu op tijd een CAREGiver is brengt ons rust. De grootste meerwaarde zit voor ons in de betrokkenheid. Zo kan onze moeder nu met ondersteuning van een CAREGiver weer naar de manege. Haar grootste passie! Het brengt onze moeder zoveel goeds om er weer echt bij te horen.”  Quote mantelzorger Lucielle  

Andere kijk op ouder worden

Bij Home Instead hebben we een andere kijk op ouder worden. Dat is terug te zien in de werkwijze. De CAREGivers zijn vaste gezichten die vanuit gemeenschappelijke interesses en de zorgbehoefte worden gematched aan de senior. De CAREGivers zijn te gast bij de senior thuis, waarbij veel aandacht is voor de zelfredzaamheid. Vanuit een opgebouwde vertrouwensband kan de zorgvraag niet alleen beter worden ingevuld. Het komt ook het welzijn van de senior ten goede. Een persoonlijke vorm van thuiszorg waarbij de regie zoveel mogelijk bij de senior zelf ligt en waarbij keuzes worden voorgelegd en overgelegd en niet worden gemaakt. De CAREGivers maken elke dag het verschil door te kijken naar wat er nog wel mogelijk is met begrip voor elke unieke situatie. 

Vakkundig aan de slag zonder specialistische vooropleiding

De CAREGivers volgen, praktijkgerichte trainingen op het gebied van persoonlijke verzorging, levensreddend handelen, dementie en palliatieve zorg. Elke CAREGiver start met de unieke geaccrediteerde basistraining, zodat zij met vertrouwen en goed getraind dagelijks een stap extra kunnen zetten voor senioren.

Tevreden medewerkers leiden tot tevreden klanten en andersom

In de afgelopen jaren is onze organisatie flink gegroeid. 44 vestigingen door het hele land en ruim 3.000 CAREGivers zetten zich iedere dag in om vanuit het hart het verschil te kunnen maken. De CAREGivers geven aan dagelijks vanuit de bij hen passende visie van Home Instead te kunnen werken. 97% van hen geeft aan Home Instead aan te raden als werkgever aan vrienden en familie. Hét bewijs dat werkplezier in de zorg wel degelijk mogelijk is. Jaarlijks voert Home Instead zowel een klant- als een medewerkertevredenheidsonderzoek. Waarbij elk jaar opnieuw een positieve relatie wordt vastgesteld tussen werkplezier en klantbeleving. Medewerkers die zorg thuis aan dankbare klanten verlenen, zijn gemotiveerder en halen extra voldoening uit hun werk. Andersom dragen enthousiaste en betrokken medewerkers bij aan een waardevolle klantbeleving. 

Meer lezen over onze dienstverlening?

Klik hier direct door en lees meer over persoonsgerichte zorg thuis en de unieke visie op thuiszorg.

Zelf ook hét verschil maken bij senioren bij jou in de buurt?

Vind jij het ook belangrijk dat senioren zo lang en zo veilig mogelijk thuis kunnen blijven wonen? En zou je hier graag jouw steentje aan bijdragen? Heb je daarnaast een zorghart én sta je altijd klaar voor anderen? Dan zijn we op zoek naar jou! Bekijk hier de vacatures bij jou in de buurt.

Maak je je zorgen om een familielid op leeftijd? Sta je er als mantelzorger alleen voor?

We komen graag met je in contact om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Vind hier direct de dichtstbijzijnde vestiging.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.