Modulair Pakket Thuis (MPT), we geven graag meer informatie !

Terug naar overzicht

Home Instead Thuisservice ondersteunt senioren o.a. vanuit een MPT (Modulair Pakket Thuis), we geven graag meer informatie !

Met de wegwijzer voor langdurende zorg thuis krijg je inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen de leveringsvormen binnen de Wlz: VPT, MPT en PGB (Volledig Pakket Thuis, Modulair Pakket Thuis, Persoonsgebonden Budget). Je vindt er informatie over toegang tot de zorg, de woonsituatie, over wie de zorg levert, welzijn, toezicht en medische verantwoordelijkheid.

Wegwijzer Langdurige zorg

Dienstenoverzicht (met o.a. informatie over de eigen bijdrage)

Leveringsvormen en woonsituatie bij langdurende zorg thuis ; Deel 1 van de wegwijzer laat zien vanuit welke wet welk type zorg geleverd wordt. Verder zie je of wonen en zorg daarbij gescheiden zijn en wat de woonsituatie is.

Wlz-zorg thuis: toegang, zorgverleners en welzijn ; In deel 2 van de wegwijzer vergelijken we de toegang tot de zorg, wie de zorg levert en hoe welzijn ingestoken wordt.

Toezicht, aanrijtijden en medische verantwoordelijkheid ; In deel 3 van de wegwijzer is per leveringsvorm van langdurende zorg aangegeven hoe het toezicht ingericht is en hoe het zit met zaken als aanrijtijden en medische verantwoordelijkheid.

Overzicht diensten en eigen bijdrage ; Bij de wegwijzer hoort een handig overzicht over de verschillende leveringsvormen van langdurende zorg thuis. Hierin zie je in een oogopslag welke diensten inbegrepen zijn bij VPT, MPT en PGB en welke eigen bijdragen er gelden. Wist u bijvoorbeeld dat de eigen bijdrage bij een VPT circa € 150 per maand hoger is dan bij een MPT ?

Lees meer: https://www.waardigheidentrots.nl/tools/wegwijzer-langdurende-zorg-thuis 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.