Administratief medewerkster Dicky van der Zande

Terug naar overzicht

“Bij ons wordt zorg geleverd die ik voor mijn ouders zou willen”

Administratief medewerkster Dicky van der Zande is de spin in het web bij Home Instead Apeldoorn. Als ze ’s morgens naar haar werk fietst, weet ze niet hoe de dag eruit gaat zien. Ik ben een allesdoener. Juist het onverwachte en gevarieerde maakt mijn werk zo leuk: van administratie tot het maken van overzichtslijsten voor klanten. Met mijn vier andere collega’s vorm ik het supportteam van Home Instead Apeldoorn. Ik stap ’s hier ochtends met een glimlach naar binnen.”

Met ruim 36 jaar klant- en administratieve ervaring bij ABN-AMRO en een fysiotherapiepraktijk, zit Dicky prima op haar plek in het pand aan de Koninginneweg 33 in Apeldoorn. Haar schoonzus werkt als CAREGiver bij Home Instead Apeldoorn en tipte haar voor deze baan. “Ik ben administratief ondersteunend voor mijn collega’s. Het is een uitdaging om voor iedereen wat te doen, in dit bedrijf dat zo snel groeit en waar wekelijks nieuwe mensen worden aangenomen. Ik doe de financiële administratie, zorg dat de digitale klantendossiers up-to-date zijn, maak klantovereenkomsten en verzamel de activiteitenformulieren voor de CAREGivers. Ook mail ik maandelijks een overzichtslijst naar klanten die dat willen. Daarin staat welke CAREGiver komt en wanneer. We proberen een vaste CAREGiver per klant in te plannen, alleen als het niet anders kan en in overleg eventueel een tweede.”

Genieten van kleine dingen

“Mijn moeder is vier jaar geleden overleden en mijn vader in maart dit jaar. Met mijn zus en onze families hebben we de laatste jaren intensief maar met liefde voor ze gezorgd tot het niet meer kon. Mijn vader is later heel fijn verzorgd in het zorgcentrum De Loohof. Daar ben ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor. De zorg daar is te vergelijken met de zorg die ook bij Home Instead Apeldoorn gegeven wordt. Professioneel en liefdevol. Zorg die je als kind graag voor je ouder wilt. Lachend: “Wat dat betreft zou ik ook een prima CAREGiver zijn. Ik zie hoe belangrijk het is, als je op een punt in je leven komt waarop veel dingen opeens niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Mijn vader had Lewi Body dementie, maar genoot tot op het laatst van de kleine dingen, als even op een terrasje zitten. Het was zo’n enorme lieverd, net als mijn moeder. We waren een heel hecht gezin.”

Persoonlijke zorg

“Naast de nodige zorg is er bij klanten ook veel behoefte aan een luisterend oor en samen dingen doen. Van een spelletje spelen, naar het museum tot een afspraak in het ziekenhuis. Dan is het belangrijk dat er iemand meegaat, die ze kunnen vertrouwen. Bij ons is de zorg heel persoonlijk en de CAREGivers nemen de tijd. Ze maken een duidelijk verschil in het leven van een ander en het is dankbaar werk. Bij ons wordt de zorg geleverd, die ik voor mijn ouders zou willen. Komt er een aanvraag voor zorg, dan spelen we daar flexibel en snel op in. Ja, ook ’s avonds of in de weekenden. In onze app-groep waar het supportteam en alle CAREGivers inzitten, wordt het dan snel en efficiënt geregeld.”

Tekst: Simone Pastoors
Fotografie: Renée Krijgsman

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.