Mantelzorgondersteuning via Zilveren Kruis ook in 2024!

Terug naar overzicht

Fantastisch nieuws! Ook in het komende jaar, 2024, blijven Home Instead Thuisservice en Zilveren Kruis, ProLife en Interpolis hand in hand gaan. De voortzetting van onze samenwerking betekent dat mantelzorgondersteuning, ook in het nieuwe jaar, beschikbaar is via deze zorgverzekering.

Zilveren Kruis zorgverzekering heeft bevestigd dat de overeenkomst voor het bieden van vervangende mantelzorg opnieuw wordt verlengd! Dit betekent dat de zorgprofessionals van Home Instead ook in het nieuwe jaar hun brede kennis, ervaring en ondersteuning beschikbaar stellen aan mantelzorgers. Het aanvragen van mantelzorgondersteuning kan in 2024 via de polis van de mantelzorger die vanaf 2 sterren aanvullend verzekerd is bij de grootste zorgverzekeraar van het land. Voor meer informatie over het aanvragen van mantelzorgondersteuning kan rechtstreeks contact worden opgenomen met een zorgcoach van Zilveren Kruis.

Met de inzet van mantelzorgondersteuning wordt de mantelzorger tijdelijk ondersteund door de zorgprofessionals van Home Instead. Zo krijgt de mantelzorger de ruimte om even tot rust te komen waardoor het, ook op lange termijn, vol te houden is voor de mantelzorger.

Afhankelijk van het type aanvullende verzekering van de mantelzorger heeft de mantelzorger recht op een maximaal aantal uren. Op onze website lees je er hier meer over.

Mantelzorgers kunnen 24 uur per dag een beroep doen op een supportteam in de buurt bij vragen zijn over de inhoud van de zorg of over de planning. Het supportteam helpt de mantelzorger ook bij vragen over wet- en regelgeving of bijvoorbeeld bij extra zorgbehoefte in de toekomst. De klantcoördinatoren uit het supportteam hebben een hbo-achtergrond (zorg of welzijn). Zij zetten zich in als gesprekspartner voor zowel de mantelzorgers als de betrokken zorgprofessionals.

Bent u als mantelzorger nog niet verzekerd via het Zilveren Kruis maar zou u wel graag willen overstappen?
Overstappen van zorgverzekering is eenvoudig. Je kunt van 13 november tot en met 31 december 2023 je huidige zorgverzekering opzeggen. Je hebt tot 1 februari 2024 om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, mits je de oude zorgverzekering voor 31 december hebt opgezegd. Op deze pagina leest u hoe het werkt.

Benieuwd hoe vervangende mantelzorg een verschil kan maken?
De afgelopen jaren hebben we bijzondere, persoonlijke verhalen mogen delen via onze website. Lees hier de ervaringen van enkele mantelzorgers in de rubriek ‘De mantelzorger vertelt…’. Benieuwd hoe de CAREGiver het ervaart om met vertrouwen het verschil te maken bij senioren thuis? Klik hier door naar onze rubriek ‘De kracht van de CAREGiver’. 

 

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.