Zorg in natura (of PGB)

Terug naar tarieven

Wilt u regelen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen? Door bijvoorbeeld hulp in en om het huis of door het aanpassen van uw woning? Dan kunt u bij uw gemeente zorg in natura of een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen.

Bij zorg in natura bepaalt de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar uit welke zorgorganisaties u kunt kiezen. U kiest vervolgens welke organisatie u ondersteunt. Bij een pgb koopt u zelf de zorg in. Dit gebeurt op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Pgb op basis van de Wmo zorgt ervoor dat senioren zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Meer lezen over andere financieringsvormen?

Op particuliere basis

De begeleiding en ondersteuning van onze CAREGivers is ook mogelijk op particuliere bekostiging op basis van de geldende uurtarieven. Neem hiervoor contact op met een vestiging in de buurt.

Als u interesse heeft in onze dienstverlening, maar niet goed weet of en welke indicatie u nodig heeft, welke zorg uw thuis nodig hebt of hoe u de diensten kunt afnemen, neem dan gerust contact op met één van onze vestigingen. Wij informeren u op basis van uw persoonlijke situatie graag over de diverse mogelijkheden.