4 Zomerse activiteiten in Den Haag e.o.!

Terug naar overzicht

De zomer is begonnen! De temperaturen stijgen en de maatregelen worden steeds soepeler. We kunnen weer op pad en om je alvast voor te bereiden delen we graag 4 activiteiten die toegankelijk zijn om te ondernemen met senioren wanneer het kwik toeneemt in Den Haag en omgeving!

1. Bezoek de kelder van de Ridderzaal
Zoek je verkoeling in het centrum van Den Haag? Breng eens een bezoekje aan de kelder van de Ridderzaal! In de kelder is het heerlijk fris. Samen kun je een miniatuurversie bewonderen van de Prinsjesdag stoet en je komt er van alles te weten over de Ridderzaal en het Binnenhof!

2. Varen door de Haagse grachten
Stap op een boot of sloep en zoek zo verkoeling op de Haagse grachten.
Huur zelf een bootje met een klein gezelschap of boek een leuke rondvaart in eigen stad en haal samen herinneringen op. Zeker voor mensen met dementie kan dit een mooie kans zijn om even terug te gaan in de tijd. Wist je dat je ook kunt kiezen voor een salonboot? Deze boot is overdekt waardoor je niet in de zon hoeft te zitten op een warme dag.

3. Bezoek de bioscoop
Misschien denk je er niet meteen aan maar juist op een warme dag kan een bezoek aan de bioscoop heerlijk zijn! Veel senioren hebben al jaren geen bioscoop bezocht. Juist dan is het leuk om eens een bezoek te brengen. De techniek heeft een vlucht genomen. Waar veel senioren vroeger nog naar een zwart wit beeld keken kun je in Scheveningen tegenwoordig genieten van een 4DX-bioscoop. Er wordt tijdens de film gebruik gemaakt van verschillende effecten die synchroon lopen aan de film. Bewegende stoelen, weersimulaties en zelfs geur! Let op; niet voor alle senioren is deze actie natuurlijk geschikt, maar het is al leuk om erover te vertellen. Samen naar een 3D-film of reguliere film kan ook al een hele bijzondere onderneming zijn. Wist je dat onze CAREGiver Luisa graag met klanten naar de bioscoop gaat? Ze heeft inmiddels al een onderzoek gedaan naar welke bioscoop het beste toegankelijk is met een rolstoel. Volgens CAREGiver Luisa hebben veel bioscopen namelijk enkel rolstoelplaatsen op de eerste rij. Dan zie je bijna niets! Bij Filmhuis Den Haag en Pathé Spui is dat anders. Je krijgt geweldige plaatsen en zit hoog zodat je goed zicht hebt op het scherm.

4. Huur een Duo-fiets


CAREGiver Monic op de Duo-fiets met meneer.

Wil je op pad op een bewolkte dag? Huur eens een Duo-fiets! Eerder deed CAREGiver Monic dit met een klant. Een geweldige ervaring om op deze manier samen de omgeving te verkennen!
CAREGiver Monic vertelt: ‘Meneer is niet meer in staat om zelfstandig te fietsen, maar wat zou hij ervan genieten om dit samen te doen. Na overleg met zijn kinderen heb ik de fiets bij de Burcht gereserveerd. Samen met ‘mijn meneer’ ben ik een rondje gaan fietsen langs voor hem bekende plekken. Zijn ouderlijke woning bijvoorbeeld. Het was zo bijzonder om te zien hoe het ophalen van dit soort herinneringen hem blij maakte. Na afloop hebben we nog een ijsje gegeten op het terras bij Luciano. Mensen zoals hij doen dit soort gewone dingen bijna nooit meer. Ik heb hem dan ook alleen maar zien glunderen. Het was geweldig!’

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Laten we samen nog meer herinneringen maken! Namens Home Instead Thuisservice Den Haag wensen wij jullie een fijne en gezonde zomer!


Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.