CAREGiver Coby vertelt hoe je met positiviteit en creativiteit een verschil kunt maken!

Terug naar overzicht

Wat doe je als CAREGiver wanneer de situatie moeilijker is? 
CAREGiver Coby vertelt je hoe je met positiviteit en creativiteit een verschil kunt maken in het leven van de ander!

“Het eerste bezoek is altijd spannend voor allebei, zeker wanneer je weet dat mevrouw last heeft van geheugen problematiek. Vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde het meteen goed. Haar stralende ogen zullen me altijd bij blijven. “Je komt toch wel bij mij he, Coby?” Vroeg mevrouw. 

“Een tekenboek voor volwassenen, wat moet ik hiermee Coby?”

 “De eerste week hebben we vooral veel gepraat, de tweede week kijk je aan hoe het gaat. Je maakt kennis met het levensverhaal van de ander. Bij geheugen problematiek kan dat moeizamer zijn. Ik wist dat mevrouw vroeger graag schilderde en dus nam ik een tekenboek voor volwassenen voor haar mee. Mevrouw keek me in eerste instantie raar aan; ‘Wat moet ik hiermee Coby? Rustig legde ik het haar uit en ik ben weg gegaan. De volgende dag kwam ik terug en… Mevrouw was aan het kleuren! Enthousiast vertelde ik haar hoe goed ik het van haar vond dat ze het toch probeerde. Mevrouw was niet te stoppen met kleuren en trots liet ze me steeds haar tekeningen zien.”

“Kind, ik denk dat ik zeker al 20 jaar geen piano meer heb gespeeld.”

“Toen ik mevrouw vroeg of ze nog wel eens piano speelde vertelde ze me: ‘Kind, ik denk dat ik zeker al 20 jaar niet meer gespeeld heb.’ Ik vroeg haar of ze het wilde proberen maar ze vertelde me dat ze het niet meer kon. De volgende dag vroeg ik het haar nog eens en gaf aan dat proberen altijd kan en als het niets is dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. Mevrouw knikte, schoof achter de piano, las de noten en speelde piano! Ze moest hard lachen en ze zei dat als de buren kwamen aanbellen dat ze zou zeggen dat ik had gespeeld, ze vond het zelf ook ongelooflijk dat het haar nog lukte! Ze kon het echt nog goed!”

“De uitwerking van een creatieve activiteit kan heel verrassend zijn!”

“Juist dit maakt mij als CAREGiver zo trots. Van veel in de stoel zitten naar het ondernemen van een activiteit. Juist wanneer de situatie moeilijker is kan een vorm van creativiteit zoals kleuren of muziek een ingang bieden om een connectie te maken. Er is vaak meer mogelijk dan de klant zelf zou denken!”

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.