De kracht van CAREGiver Coby!

Terug naar overzicht

Het was Patricia, de buurvrouw van de tuin die Coby enthousiast vertelde over haar werk als CAREGiver bij Home Instead Thuisservice. Inmiddels is Coby zelf ook CAREGiver bij Home Instead Den Haag! Met veel plezier en gedrevenheid bezoekt zij wekelijks haar klanten. Ben je benieuwd waarom Coby doet wat ze doet en wat maakt dat zij zoveel voldoening haalt uit haar werk? Ze deelt graag haar verhaal!

“Wanneer ik binnenkom was ik natuurlijk eerst mijn handen”, vertelt Coby. “We begroeten elkaar en ik neem de tijd om echt even een praatje te maken en te vragen hoe het gaat. Natuurlijk is een goed gesprek niet altijd mogelijk maar ook daar hou je als CAREGiver rekening mee. Of het nu ‘s ochtends of ‘s avonds is, wanneer we gaan eten dek ik het liefst altijd de tafel, dat is toch een stuk gezelliger”, lacht Coby. “Van tevoren overleg ik met de klant wat de wensen zijn voor het eten. 

“Het liefst neem ik een verse Hollandse pot mee”

Hoe makkelijk het ook kan zijn, ik houd zelf niet van kant-en-klaar maaltijden. Het liefst kook ik thuis een lekkere Hollandse pot die ik dan meeneem zodat we deze samen kunnen opeten. Natuurlijk is dat geen verplichting als CAREGiver, maar dit is iets wat ik zelf met liefde doe, ik kook graag voor anderen!”

“Regelmatig kom ik voor uitdagingen te staan. Bij nieuwe klanten hoop je bijvoorbeeld op de juiste klik zodat je het beste in elkaar naar boven haalt. Iets anders is bijvoorbeeld het leren omgaan met tegenwerken en somberheid. Mijn taak als CAREGiver is dan toch om het positieve te benadrukken en het toch te blijven proberen, zonder te pushen. Als het dan vervolgens lukt om er bijvoorbeeld even op uit te gaan en ik de lach zie op het gezicht dan realiseer ik me hoe bijzonder en mooi dat eigenlijk is!” Vertelt Coby trots. 

Iedere woensdag is het feest bij een klant, we vieren dan hamburgerdag!

“Mijn werk geeft op deze manier zoveel voldoening, je kunt er écht voor iemand zijn. Ik hoor zo vaak dat iemand blij met me is, of dat ik iemand z’n dag heb gemaakt. Dat is niet alleen heel mooi om te horen, het is ook wederzijds! Zo werk ik bijna twee jaar bij een meneer waar ik een hele goed band mee heb. Iedere week bezoek ik hem op woensdag en dan is het vaste prik ‘hamburgerdag’. De klik die ik met hem heb is heel waardevol. Meneer kan alles bij me kwijt, ook zijn verdriet en zorgen. Hij kan mij vertrouwen en dat voelt hij ook.”

“Als CAREGiver heb je soms veel geduld nodig om het vertrouwen op te bouwen maar het is het dubbel en dwars waard. Door te werken vanuit het hart en het vertrouwen rustig op te bouwen kun je écht een verschil maken in iemands leven”, concludeert Coby.

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere CAREGivers van Home Instead Den Haag? 

Lees hier het verhaal van CAREGiver Ingrid of het verhaal van CAREGiver Charlotte.

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.