De tegenpool van dwang is niet vrijheid, maar verbondenheid.

Terug naar overzicht

Het ongevraagd verstoppen van medicijnen in maaltijden, het op slot draaien van deuren of het ongevraagd inzetten van technieken om te controleren waar de (soms dementerende) patiënt zich bevindt. Volgens de advocaten van het collectief HVG Law zijn dit enkele van de veelal ingesleten gewoontes bij zorginstellingen in Nederland.

Een zorgelijke situatie waarbij het vertrouwen in de reguliere thuiszorg opnieuw een deuk oploopt als je het vraagt aan Tim Schwencke, directeur, Home Instead Thuisservice Den Haag. Want hoewel de niet toegestane handelingen vaak met de beste bedoelingen worden uitgevoerd, worden de persoonlijke vrijheden hiermee drastisch ingeperkt.

Behoud de eigen regie en persoonlijke integriteit

‘Vanuit Home Instead Thuisservice Den Haag staat het welzijn van de senior altijd voorop. We streven ernaar om de senior zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen, thuis in de vertrouwde omgeving waar zoveel herinneringen liggen. We zorgen ervoor dat u niet alleen langer, maar ook veiliger thuis kan blijven wonen, ook als het moeilijker wordt maar wel met het behoud van eigen regie en persoonlijke integriteit.’

Nieuwe Wet Zorg en Dwang

De nieuwe Wet Zorg en Dwang regelt nadrukkelijk vooraf toestemming van de cliënt of diens wettelijke of medische vertegenwoordigers om elk van de ’verboden’ handelingen te mogen uitvoeren. Een wet die we vanuit Home Instead Thuisservice Den Haag als vanzelfsprekend ervaren maar welke toch hard nodig blijkt te zijn. 

Persoonlijke aandacht als sleutel naar verbondenheid

Dwang is volgens ons nooit de oplossing. Wij geloven dat persoonlijke aandacht de sleutel is tot verbondenheid om langer, gelukkig en op een prettige manier thuis te kunnen blijven wonen. 

Maakt u zich zorgen om uw vader of moeder op leeftijd? Vraagt u zich regelmatig af of het leven van uw geliefde familielid nog wel zo comfortabel is? Of gunt u, uw vader of moeder gewoon net wat meer persoonlijke aandacht en hulp omdat u deze zelf niet altijd kunt bieden door de druk van alledag?

We komen graag met u in contact via ons telefoonnummer: (070) 345 71 50 of stuur ons een e-mail op info.denhaag@homeinstead.nl. 

 

Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.